Sundby hiver seg på svenskekrisen: - Stusselig og begredelig nivå

Martin Johnsrud Sundby er ikke imponert.

SLAKTER SÖTA BROR: Martin Johnsrud Sundby er ikke nådig mot de svenske herreløperne. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
SLAKTER SÖTA BROR: Martin Johnsrud Sundby er ikke nådig mot de svenske herreløperne. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

KUUSAMO (Dagbladet): Det svenske herrelandslaget sliter foran verdenscupsesongen som starter i finske Kuusamo i morgen. En laber innsats i oppkjøringsrennet hjemme i Bruksvallarna skaper grunn til bekymring.

Denne helga er profilene Marcus Hellner og Calle Halfvarsson begge hjemme i Sverige, ute av konkurranseform.

Svenske Expressen intervjuet Martin Johnsrud Sundby på dagens pressetreff i Kuusamo. Der ble han blant annet spurt om han ville bli pustet i nakken av svenske skiløpere denne sesongen.

- I vinter tror jeg det er mulig, denne helga tror jeg ikke det, sier Sundby.

Sundby syns det er dumt at Calle Halfvarsson ikke er på startstreken denne helga. Han mener det er en profil svenskene og langrennssirkuset trenger.

Slakter svensk innsats Sundby var heller ikke imponert over den svenske innsatsen i oppkjøringen.

- Det var stusselig. Jeg har sett skirenn før. Det var et begredelig nivå. Vi må kalle en spade for en spade. Sverige har ikke samme bredde som vi har. Da blir nivået deretter, sier Sundby til Expressen.

Ingen tro Expressen-journalist Tomas Petterson spurte så hvor bra svenskene ville gjort det på Beitostølen forrige helg, hvor ingen svensker deltok.

- Ingen svenske hadde kommet topp 15. Det er jeg faktisk sikker på.

Han har heller ikke tro på det svenske stafettlaget.

- Det er lenge siden Sverige har stilt et svakere stafettlag enn de har for øyeblikket, sier Sundby.

Vil forbedre seg I morgen åpner verdenscupen med klassisk sprint. Det har normalt vært en tøff øvelse for Sundby.

- Mitt beste resultat i klassisk sprint er vel 62. plass, kanskje jeg kan forbedre meg litt i morra, sier Sundby på pressekonferansen.

Han snakket også om de sportslige målene denne sesongen:

- Det er mange løp fram til Canada. Jeg vil gå alle. Jeg vil gå fort. Den gule trøya er et mål for meg. Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt er mine hovedmål, sier Sundby.

Verdenscupsesongen i avsluttes med Tour du Canada over åtte etapper på fem canadiske skisteder.