Johannes Høsflot Klæbo imponerte i sesongåpningen

Sundby hyller Klæbo etter åpningsdistansen: - Over all forventning

Unggutten imponerte verdenseneren.

BLIR Å REGNE MED: Johannes Høsflot Klæbo fortsatte der han slapp i fjor, og ble nummer to på 15 kilometer klassisk under sesongåpninga på Beitostølen i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
BLIR Å REGNE MED: Johannes Høsflot Klæbo fortsatte der han slapp i fjor, og ble nummer to på 15 kilometer klassisk under sesongåpninga på Beitostølen i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby vant som han ville i sesongåpninga på Beitostølen i dag. I mål var Sundby 18,2 sekunder foran Johannes Høsflot Klæbo, og akkurat dét imponerte den norske verdenseneren.

- Han gjør vel kanskje det vi hadde trodd han ikke skulle gjøre. Jeg må innrømme at den vinteren han hadde i fjor var fantastisk, og det å være på plass i et distanseløp fra start, det syns jeg er veldig imponerende, altså, sier Sundby til Dagbladet.

- Jeg hadde tippa han 45, 50 sekunder dårligere enn det han var i dag, og likevel sett på det som et godt løp til han å være, så det er over all forventning. Han slår gutter her i dag som har vært i fantastisk form i høst, fortsetter Sundby.

Overrasket seg selv

Klæbo er på sprintlandslaget i år, og var i forkant av åpningsrennet spent på om han hadde hatt framgang på distansene også.

Andreplassen i dag, hele 21 sekunder foran kapasitetsløperen Hans Christer Holund, var mer enn godt nok svar på det spørsmålet.

- Det var gode svar å ta med seg, og så var det ikke minst artig å være i gang, sier Klæbo til Dagbladet.

- Jeg ble litt overraska sjøl også, at det var såpass bra, fortsetter han.

Det tidvis tunge snøværet over Beitostølen lagde tunge forhold for utøverne i dag. At det var såpass tungt å gå gjorde prestasjonen til Høsflot enda mer imponerende, og sluttresultatet satt også langt inne.

- Jeg må innrømme at jeg var sliten etter seks kilometer, så jeg måtte ta meg sammen da jeg skulle gå ut på sisterunden. Det var tungt å gå skirenn igjen, sier Klæbo.

Lover bra

Fra sidelinja kunne landslagstrener Tor Arne Hetland konstatere at Arild Monens elev er aktuell for det meste av distanser og renn både før og under OL.

- Det er morsomt å følge utviklinga hans. Det som er bra i dag er at det skjer på tungt føre, det er ikke hardt og isete i dag, så han takler forhold som dette også, sier Hetland om Klæbos løp.

Bortsett fra overraskelsesmannen Johan Hoel på femteplass, var det Klæbos løp som var den store positive beholdningen.

- Det lover veldig bra for en fin sesong for Johannes og for norsk herrelangrenn, sier Hetland til Dagbladet.

Klæbo står over 15-kilometeren søndag, men skal gå sprinten lørdag. Så pakker han bagen og setter kursen mot Kuusamo i Finland for å gå verdenscupåpningen der.

Klæbo er forhåndsuttatt dit, sammen med Pål Golberg (40 i dag), Emil Iversen (7 i dag), Finn Hågen Krogh (gikk ikke i dag) og Martin Johnsrud Sundby (1 i dag).

Sammen med de fem skal ytterligere fem herrer reise til verdenscupåpningen.

- Vi får se neste helg. Jeg håper at jeg med litt roligere oppladning inn mot det kan fortsette å gå fort der, men jeg er veldig fornøyd med det som skjedde i dag, sier Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer