Sundby isolert etter magesjau

Martin Johnsrud Sundby er blitt syk bare dager før verdenscuphelgen i Davos.

ISOLERT: Martin Johnsrud Sundby (til venstre) ble bare slått av Johannes Høsflot Klæbo i Lillehammer søndag. Nå er Sundby blitt syk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
ISOLERT: Martin Johnsrud Sundby (til venstre) ble bare slått av Johannes Høsflot Klæbo i Lillehammer søndag. Nå er Sundby blitt syk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

33-åringen sier til TV 2 at han ikke har trent siden han ankom skibyen i Sveits. Han bekrefter at han har pådratt seg magesjau etter å ha blitt smittet av sønnen.

– Jeg følte meg ikke helt topp torsdag ettermiddag i forrige uke, og gjennom natt til fredag lå Markus med oppkast. Jeg var alene med han da og tok alt selv. Ettersom jeg var uggen på torsdagen, var jeg sikker på at jeg hadde det samme, men at det ikke slo ut fullt hos meg, sier Martin Johnsrud Sundby.

Sundby gikk inn til 2.-plass under søndagens fellesstart med skibytte i Lillehammer og trodde at magesjauen hadde passert.

Helt til mandag ettermiddag.

– Da kom det som en kule med kvalme og magesmerter. Det dreier seg om en vanlig barnehagesyke, sier Sundby.

Sundby skal etter planen gå skøytesprint lørdag. Søndag er det 15 kilometer fri teknikk på programmet i Davos.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer