Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manificat hevder han ble ignorert av Sundby

Sundby kaller Manificat paranoid etter nye anklager: - Sundby ville ikke engang se på meg. Han var sint

Den franske langrennsstjerna Maurice Manificat beskriver det han opplever som en isfront mellom ham og rivalen Martin Johnsrud Sundby.

KALDT: Det er ikke mye varme å spore mellom Maurice Manificat (i midten) og Martin Johnsrud Sundby, i hvert fall ikke ifølge frranskmannen. Foto: NTB Scanpix
KALDT: Det er ikke mye varme å spore mellom Maurice Manificat (i midten) og Martin Johnsrud Sundby, i hvert fall ikke ifølge frranskmannen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

TOBLACH/VAL DI FIEMME (Dagbladet): Det hele startet da Maurice Manificat sa akkurat hva han tenkte og mente om Martin Johnsruds Sundbys brudd på WADA-reglementet i et intervju med Dagbladet under toppidrettsveka i august.

Den franske langrennsstjernen gikk hardt ut mot medisinbruken i norsk langrenn.

- Det norske folk bare kjøpte Martin Johnsrud Sundbys og Norges Skiforbunds forklaring i dopingsaken. De tok ikke ansvar for egen handling, de la skylden på et vanskelig regelverk, og det norske folk trodde på det. De norske langrennsløperne er så store at de får støtte uansett hva de gjør, sa Manificat til Dagbladet.

Da Dagbladet snakket med Sundby noen uker senere, fortalte han at kamphanene skulle møtes og snakke ut på kafé i Val Senales.

- Manificat har selv invitert meg til å ta en kaffe i Val Senales, så det blir ikke lenge til vi får muligheten til å snakke oss igjennom dette, avslørte Sundby.

Røa-gutten svarte følgende på Beitostølen da Dagbladet spurte Sundby hvordan praten gikk i etterkant av høydeoppholdet:

KRITISK: Maurice Manificat tror Martin Johnsrud Sundby har vært sint på ham. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
KRITISK: Maurice Manificat tror Martin Johnsrud Sundby har vært sint på ham. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer

- Det blir mellom oss, responderte Sundby.

Isfront i Val Senales

Nå sier Manificat til Dagbladet at han forsøkte å ta kontakt med forrige sesongs verdensener, men at han opplevde at Sundby verken ville snakke med eller møte ham i blikket under høydeoppholdet i Val Senales i høst.

- I Val Senales ville ikke Sundby møte meg i blikket eller snakke med meg. Han ville ikke se på meg engang, selv om vi møttes i løypa. Men nå er det bedre. Nå sier han «hallo» og ønsker meg lykke til. Men i Val Senales var det annerledes. Vi snakket ikke der, sier Manificat til Dagbladet.

- Hvorfor ikke?

- Jeg vet ikke hvorfor han var sånn. Jeg vet ikke hvorfor han ikke ville snakke med meg. Kanskje var det fordi han gjorde en feil og ville unngå å snakke om det. Kanskje er det fordi han var sint fordi jeg sa hva jeg mente om saken til deg. Men sånn er det. Det er heldigvis bedre nå, sier franskmannen.

Sundbys svar til Manificat

Konfrontert med utsagnene sier Sundby at han ikke kjenner seg igjen og at han ikke hadde hensikt om å ignorere den franske langrennsstjerna.

- Hvis Manificat sier det, må han være paranoid. Jeg har ikke unngått ham, sier Sundby til Dagbladet.

BENEKTER: Martin Johnsrud Sundby kjenner seg ikke igjen i Maurice Manificats anklager. Foto:  EPA/ANDREA SOLERO
BENEKTER: Martin Johnsrud Sundby kjenner seg ikke igjen i Maurice Manificats anklager. Foto:  EPA/ANDREA SOLERO Vis mer

- Så dere er gode venner?

- Ja, svarer forrige sesongs verdenscupvinner og nr. 2 i årets utgave Tour de Ski.

Sundby var imøtekommende og i godt humør gjennom hele Tour de Ski, selv etter de mindre gode etappene. Det setter Manificat pris på.

- Ja, det er bedre mellom oss nå. Men vi har ikke snakket skikkelig sammen. Vi er rivaler, men det er jo alle langrennsløperne. Jeg har ikke noe problem med ham. Sundby er ferdig med saken sin, har sonet, så det er greit. Jeg kan si at vi er venner, men det er ikke sånn at vi må prate.

Norges langrenssjef Vidar Løfshus sier følgende om den påståtte isfronten mellom Sundby og Manificat:

- Jeg har ikke noe kjennskap til det. Det er i så fall en opplevelse Manificat har. Vi prøver å være blide og imøtekommende med alle, men jeg har ikke oversikt over hvilke utøvere som er venner og uvenner, sier Løfshus til Dagbladet.

- Ikke like sterk som før

Manificat hadde beste etappetid opp den avsluttende monsterbakken i Val di Fiemme. Franskmannen sprudlet under touren og fikk endelig ut sitt potensial etter en forsiktig sesonginnledning.

- Jeg føler meg bedre og bedre etter en trå start. Det er godt å kjenne at det endelig går riktig vei, sier Manificat, som var én av få som hamlet opp med Sundby i distanserenn forrige sesong, sier Manificat til Dagbladet.

I år er det russeren Sergej Ustjugov som har stjålet showet.

- Sundby er nok ikke like sterk i år som i fjor. Men Norge har så mange gode. Hvis det ikke er Sundby, så kommer det en annen, som Simen Hegstad Krüger. Men det er bra for sporten at det er flere nasjoner i toppen og mindre norsk dominans. Nå er det mindre forutsigbart enn i fjor, sier 30-åringen.

Liker de norske jentene

Han skryter av Petter Northug og sier at han har et godt forhold til mange av de norske løperne, selv om han hevder at Sundby ignorerte ham i høst.

- Jeg snakker med mye med Niklas Dyrhaug og flere av de norske jentene. Du vet, Heidi Weng og den gjengen, sier Manificat.

- Du liker de norske jentene?

- Haha, ja, de er flotte de. Men vi har et godt forhold. Aller mest kontakt har jeg med Dyrhaug. Vi snakker om sporten og om alt annet. Det er en veldig god tone mellom oss, forteller franskmannen.

Verdenscupen fortsetter med sprint og lagsprint i Toblach i helga. Verken Manificat eller Sundby går der.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media