Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby klar for OL

SYDNEY (Dagbladet.no): Etter en strålende test på vannet, bestemte ankelskadde Christoffer Sundby at han seiler OL i den såkalte 49'er-klassen. - Jeg tror fortsatt på medalje, sier en optimistisk Sundby til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den uheldige 22-åringen brakk ankelen for fem uker siden. Fram til nå har det vært høyst usikkert om han ville rekke å bli frisk til regattaene starter på havna i Sydney neste uke.

Ekstra motivert

- Jeg tror faktisk skaden har gjort meg veldig bra med tanke på motivasjonen. Rent fysisk har jeg holdt meg i bra form, men jeg merket at jeg var litt rusten i båten, sier Sundby.

I dag seilte han og makker Vegard Arnhoff en testregatta mot blant annet medaljefavorittene Danmark og Italia.

- Og vi vant. Jeg tror ikke de andre gutta likte å se at vi seilte fra dem når de vet at jeg har vært skadd. Det er klart det er litt prestisje å vinne på trening. Alle går rundt å tar og føler litt på hverandre, gliser Christoffer.

- Ikke i tvil

Han seiler med en slags beskyttelsessko som støtter opp rundt den skadde ankelen. Fortsatt er han ikke fullstendig leget, men han føler seg frisk for OL-start.

- Jeg hadde ikke seilt hvis jeg ikke har vært klar for det. Og det er bare jeg som har tatt avgjørelsen alene. Selvfølgelig i samråd med legene.

Vegard Arnhoff var veldig glad for å ha sin faste makker tilbake.

- Vi har gjort dette i tre år sammen, og utfyller hverandre perfekt. Jeg var ikke i tvil om at han ville rekke det, men vi bør trene effektivt de siste dagene fram mot start, sier Arnhoff til Dagbladet.