Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby knuste alle og kysset snøen i målområdet

Beklaget til kona på direkten etter all treninga.

KYSSET SNØEN:Martin Johnsrud Sundby tok sin første femmilseier i Holmenkollen. - Endelig, sa mannen selv etter løpet. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix
KYSSET SNØEN:Martin Johnsrud Sundby tok sin første femmilseier i Holmenkollen. - Endelig, sa mannen selv etter løpet. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby var den største favoritten til dagens femmil i Kollen — og ingen klarte å slå den suverene skiløperen i dag.

- Det er rørende. Det har vært mye jobb. Det er nesten så jeg må beklage til kona på lufta, ettersom jeg har vært så konsentrert før det løpet her, sa Sundby til NRK etter å ha kommet seg i mål.

Sundby starta løpet tøft med å sette standarden med høy fart og tempo, og den eneste som virkelig trua Oslo-mannen var Niklas Dyrhaug.

De to fulgte hverandre tett, og etter at Didrik Tønseth og Vyleghzhanin ramla av, så det lenge ut til at Dyrhaug ville kjempe mot Sundby hele veien inn.

Sundby har vært på pallen de siste fire (!) femmilene i Holmenkollen, men har ikke klart å være først i mål — før i dag.

- Det tok meg fem år. Det har ikke villet seg helt. Jeg er aldri sikker før jeg krysser den røde linja heller. Dette er min bane. Jeg gikk mitt første renn her da jeg var ni år. På to av rundene fikk jeg gåsehud, da jeg orka å tenke. Jeg blir så rørt av å gå her, sa Sundby til NRK.

Kysset snøen Sundby bukket til publikum 50 meter før han gikk i mål, og etter å ha krysset målstreken feiret han med å kysse snøen.

GOD KLEM: Niklas Dyrhaug gratulerte Martin johnsrud Sundby etter løpet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GOD KLEM: Niklas Dyrhaug gratulerte Martin johnsrud Sundby etter løpet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Niklas Dyrhaug ble nummer to, 18,8 sekunder bak. Vyleghzhaning nummer tre, Tønseth nummer fire.

Petter Northug kom til slutt inn som nummer seks, etter å ha spurtslått Francesco De Fabiani fra Italia. Sjur Røthe er to sekunder bak som nummer ti.

Dagbladet fulgte femmila her.