STERK SEIER:  Martin Johnsrud Sundby  i aksjon i løypa.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STERK SEIER:  Martin Johnsrud Sundby i aksjon i løypa. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Femmila i Holmenkollen:

Sundby knuste finnen. Rykket og fikk en liten revansj for femmila i VM

Sterkest i Kollen.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby rykket fra Iivo Niskanen 2,5 kilometer før mål og sikret med det sin andre strake femmilsseier i Kollen.

Etter noen mil sammen med finnen i tet hadde Sundby krefter til overs, og Niskanen måtte gi tapt for en norsk fartsøkning mange gjerne skulle sett i Lahti for en uke siden.

I Lahti gikk det ikke for Sundby, men i Kollen virker han uslåelig.

- Han er verdensmester og presset meg hardt. Han var virkelig sterk, sier Sundby på NRK om Niskanen.

- Det var en ære å gjøre de siste tre rundene med verdensmesteren, og stemninga var som vanlig fantastisk her i Kollen, sier Sundby.

Droppet skibytte

Iivo Niskanen satte fyr på femmila etter 16,6 kilometer da han som en av veldig få droppet skibytte inne på stadion i Kollen.

Niskanen gikk ut 8,6 sekunder foran russiske Andrej Larkov etter det taktiske grepet, mens Martin Johnsrud Sundby og de andre skiftet på beina.

- Er det en som har muligheten til å gå der aleine, så er det Niskanen. Vi snakker om verdensmesteren på 15 kilometer klassisk, sier Anders Aukland på NRK.

- Han elsker å gå aleine, stemmer Torgeir Bjørn i, og legger til:

- Det er egentlig verste mannen å la gå her.

Russisk tredjeplass

Det var strålende vær i Oslo for femmila, og Niskanens forsøk underholdt nok de mange frammøtte i storbyens lille, men vakre, fjell.

- Jeg er litt overrasket over at Niskanen gikk videre, sier landslagstrener Tor Arne Hetland.

Martin Johnsrud Sundby tettet som antydet snart luka til finnen, og fra drøye 20 km og ut handlet seierskampen om de to. Før Sundby avgjorde det hele.

Minuttet bak kjempet Hans Christer Holund, Sjur Røthe og et par andre løpere om tredjeplassen, og til slutt var det russiske Aleksander Bessmertnykh som spurtet inn til tredjeplassen.

Sjur Røthe ble nummer fire, foran Niklas Dyrhaug, verdensmester Alex Harvey og Holund.