I EGEN KLASSE: Martin Johnsrud Sundby tok sitt andre NM-gull på tre dager, da han knuste konkurrentene på 30 kilometer med skibytte. 
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
I EGEN KLASSE: Martin Johnsrud Sundby tok sitt andre NM-gull på tre dager, da han knuste konkurrentene på 30 kilometer med skibytte. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Sundby lekte seg til nytt NM-gull

Fikk det enkelt i Northugs fravær.

VOSS (Dagbladet): For andre år på rad tok Martin Johnsrud Sundby et suverent NM-gull på 30 kilometer med skibytte.

I Petter Northugs fravær ble det en ren parademarsj for Røa-løperen, og kanskje skal landslagsledelsen være glad for at Thomas Alsgaard prioriterte NRK-jobbing i dag, for ned til Snorri Einarsson på sølvplass skilte det så mye som 53,5 sekunder.

- Det var tungt å gå. Jeg dro i 30 km uten å få noe å drikke. Da ble det tungt på slutten. Det var bra å få teste seg på den måten også. Jeg fant ut at det går fint å gå 30 km uten drikke, men man blir litt surrete i hodet, sier Johnsrud Sundby til NRK etter løpet.

- Første delen var det beste klassiskløpet jeg har gått i år. Det har ikke gått bra i den stilarten før, og det har vært frustrerende. Men nå fikk jeg det til, sier vinneren.

Sundby hadde selskap av sprinteren John Kristian Dahl og rekruttlandslagets Didrik Tønseth inn til skibytte etter 15 kilometer, men så sa han takk for følget.

I løpet av de første kilometerne med skøyting opparbeidet han seg ei luke på rundt 20 sekunder - mens Tønseth og Dahl møtte veggen.

Sjur Røthe og Snorri Einarsson gjorde opp om plassene bak suverene Sundby, og sistnevnte knep sølvet i spurten. Den skotske overraskelsesmannen Andrew Musgrave, som ble nummer to på 15-kilometeren, ble nummer fem.

Dette var for øvrig Sundbys andre NM-gull på tre dager, han vant også torsdagens 15 kilometer i oppvisningsstil.