Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby måtte svare på jukseanklager: - Jeg tjente ikke noe på det

Fikk se bilder og ble spurt om han skøytet.

SKØYTETAK? Spørsmålet er om Martin Johnsrud Sundby tok skøytetak før oppløpet. Foto: Skjermdump NRK
SKØYTETAK? Spørsmålet er om Martin Johnsrud Sundby tok skøytetak før oppløpet. Foto: Skjermdump NRK Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby holdt et tøft tempo hele veien på femmila i Holmenkollen, og var til slutt overlegen i mål foran Niklas Dyrhaug.

Det var Sundbys første seier på femmila i Kollen, og det var tydelig at Oslo-gutten var rørt over å vinne på hjemmebane.

Sundby bukket til publikum 50 meter før han gikk i mål, og etter å ha krysset målstreken feiret han med å kysse snøen.

Men noen hundre meter før dette er det noen som mener at Sundby tok skøytetak i tåkehavet - noe som i verste fall kunne føre til disk.

- Advarsel Det skal ha skjedd over den berømte «Northug-flata». Skøyting er et klart regelbrudd når det gås klassisk.

«Sundby fortjener faktisk en advarsel, men han tjente jo åpenbart ikke på det. Viktig forskjell», skriver langrennsløper Petter S. Skinstad på Twitter.

Sundby vant til slutt med 18 sekunder, og det var ikke snakk om at det hadde noe å si for resultatet - dersom han skøytet.

- Tjener ikke på det Svenske SVT viste Sundby tv-bildene etter løpet. Han var ikke redd for at det skulle bli reaksjoner.

- Jeg tjener ikke så mye på det, så jeg blir nok ikke disket for det der, sier Sundby ifølge Expressen.

Landslagssjef Trond Nystad hadde dette å si om situasjonen:

- Var det spor der? Jeg tror ikke det. Da handler det om å holde balansen, iallfall etter fem mil. Men det er klart, dersom folk vil skape uro så kan vi snakke om de bildene, sier landslagstrener Trond Nystad ifølge Expressen.

I møtet med norsk presse ville ikke Sundby si stort mer om saken. Han ville heller fokusere på at utøverne leverte i løypa.

- I dag går vi et fantastisk klassisk langrenn i knallharde løyper, og det er på en måte den klassiske diagonalgangen som står sterkt i det løpet her.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media