Sundby med ribbensbrudd desidert raskest i sesongåpningen - ble disket

Skøytet flere steder.

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Det ble en historisk dag for langrennsjentene tidligere fredag, og mennene fulgte opp med sin sesongåpning på Beitostølen - 15 kilometer klassisk.

Martin Johnsrud Sundby gikk inn til en soleklar ledelse i mål, med ribbeinsbrudd, men ble disket etter målgang. Det på grunn av skøyting flere steder i løypa.

Dermed var det Sjur Røthe som vant rennet.

DISKET: Martin Johnsrud Sundby var raskest på dagens 15 kilomter klassisk på Beitostølen - men så ble han disket.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DISKET: Martin Johnsrud Sundby var raskest på dagens 15 kilomter klassisk på Beitostølen - men så ble han disket. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg visste ikke hva som skjedde, jeg trodde jeg skulle gå på toppen av pallen i dag. Jeg må innrømme at jeg ikke har helt oversikt over hvor og når dette skjedde, men det som er bra er at kroppen funka bra og at ribbeina var bra. Jeg gikk et bra skirenn og er fornøyd med det, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.

- Jeg er jo ikke enig med dommeren, men det hjelper ikke så mye, det. Da får jeg bare innfinne meg med det. Jeg prøvde så godt jeg kunne å følge regelementet, sier en ydmyk Sundby.

Stilte likevel Martin Johnsrud Sundby, som har pådratt seg et tretthetsbrudd i et ribben, var lenge usikker, men valgte å stille til start på Beitostølen. Selv om han innrømmet overfor NRK før start at han var usikker på hvordan det ville gå og hvor lurt det var. Men hvis det gjorde vondt, ville han enkelt og greit hoppe av.

Lite tydet iallfall på at han var preget av skaden de første to kilometerne. Sundby var bare 0.5 sekunder bak ledende Sjur Røthe ved åpningspunktet.

RISIKERER DISK: Anders Aukland. Foto: Tormod Brenna/Dagbladet
RISIKERER DISK: Anders Aukland. Foto: Tormod Brenna/Dagbladet Vis mer

Så satte Oslo-mannen inn et gir ekstra. Derfra økte nemlig bare Sundby, og gikk i mål hele 24 sekunder foran Sjur Røthe.

Men så ble han disket.

Aukland risikerer disk Anders Aukland var blant løperne som stilte til start på Beitostølen i dag. Langdistanseløperen leverte en god 15 kilometer, men fikk, som Sundby, en anmerkning under løpet.

Det fordi han brukte en Swix-dress som er laget i hyllest til ham, med påskriften «Marcialonga» og «Birkebeineren» - rennene han har vunnet. I tillegg er drakten til inntekt for organisasjonen Right To Play.

- Regler skal følges, og det kan hende jeg får beskjed om at merkene er for store. Det er morsomt om jeg blir disket for det, sier Aukland til Dagbladet

Dagbladet kommer med mer