Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lahti-VM 2017

Sundby mente han gikk dritfort, så fikk han beskjeden: - Da skvatt jeg

Sølv og bronse til Norge på 15-kilometeren.

Live-published photos and videos via Shootitlive

LAHTI / OSLO (Dagbladet): Ingen greide å slå Iivo Niskanen i dag. Den finske 25-åringen ledet fra to kilometer til mål, og leverte et klasseløp av de sjeldne:

Martin Johnsrud Sundby kjempet og kjempet, men måtte igjen innse at gullet han lengter etter glapp.

I mål var han 18 sekunder bak Niskanen. Dyrhaug tok bronsen, 31.3 sekunder bak den nybakte finske verdensmesteren.

- Ga alt

Didrik Tønseth, som ble nummer fem i dag, sier følgende til NRK om den finske gullvinneren:

- Niskanen går helt utrolig. Dyrhaug også, han har jobbet så hardt hele sesongen, så går han sitt livs løp når han kommer hit. Det er helt rått.

Bronsevinner Dyrhaug var i perlehumør etter løpet.

- Å ta medalje er noe man har drømt om siden man begynte å gå på ski. Dette er stort. På en individuellstart må du gjøre jobben selv. Jeg har slitt med det tidligere, men har jobbet knallhardt med det, sier Dyrhaug.

Sølvvinner Sundby forteller til NRK at han rett og slett ikke hadde mer å gå på i dag, og at løpet var et av hans beste noensinne. Om utviklingen i løpet, sier han:

- Dette er et av mine beste løp noensinne. Plutselig raste det voldsomt på med sekunder (til Niskanen), da skvatt jeg litt. Så ble vi liggende sånn resten av løpet. Han har gått styggfort, og jeg tenkte «Jeg går jo dritfort. Hvordan greide han å gå så mye raskere?»

Slik var løpet:


LIVEFEED: Du kan velge ulike mellomtider fra nedtrekkslinja i toppen av denne livefeeden.

12.2 kilometer:
Niskanen dominerer opp til 12.2 kilometer. Sundby legger seg 23.6 bak. Har sølvet i lomma hvis han holder tempoet. Bessmertnykh og Dyrhaug kjemper om bronsemedaljen.

9,5 kilometer:
Det ser ut som gullkampen blir mellom Sundby og Niskanen. Bak har Bessmertnykh tatt et grep om bronsemedaljen. ligger nå tre foran Dyrhaug, åtte sekunder foran Tønseth, 10 sekunder foran Larkov og 17 sekunder foran Johan Olsson.

5,7 kilometer:
Niskanen fortsetter kanonløpet. Tar nye sekunder på alle. Sundby er nærmest 16.5 bak. Resten av feltet følger cirka 30 sekunder bak. Der har vi blant annet Bessmertnykh, Tønseth, Larkov, Olsson og Dyrhaug. Kan dette holde for det finske håpet?

4,7 kilometer:
Ai, ai, ai! Niskanen med kanontid! Legger seg 11,4 foran Sundby og 23 (!) foran Bessmertnykh. Didrik Tønseth følger like bak. med god utvikling på løpet. Halfvarsson ligger likt med Klæbo, begge 6,4 bak Tønseth. Johan Olsson taper også til Tønseth, men legger seg inn 8 sekunder bak nordmannen. Vi venter på Sundby.

1,5 kilometer:
Johannes Høsflot Klæbo har tatt ledelsen ute på 1,5 kilometer. Aleksej Poltoranin, Sundby Dyrhaug og Niskanen følger like bak, mens Didrik Tønseth og Johan Olsson ligger cirka fem sekunder bak det norske stjerneskuddet. De store kanonene er på vei ut i løypa, men har ikke kommet til en mellomtid ennå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media