Sundby og Colognas taktiske grep frarøvet Northug viktige sekunder

Pellegrino vant med Krogh på 3. plass.

IMPONERTE: Martin Johnsrud Sundbys 4. plass på dagens skøytesprint betyr at han ligger foran skjema i kampen om å vinne Tour de Ski sammenlagt. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER
IMPONERTE: Martin Johnsrud Sundbys 4. plass på dagens skøytesprint betyr at han ligger foran skjema i kampen om å vinne Tour de Ski sammenlagt. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Maiken Caspersen Falla til topps på kvinnenes sprint.

OSLO/LENZERHEIDE (Dagbladet): Petter Northug var for en gangs skyld sjanseløs på oppløpet og ble spurtslått i semifinalen av Sergej Ustjugov, Federico Pellegrino og Finn-Hågen Krogh. Derfor måtte Northug håpe at tiden var god nok for å komme til finalen.

Men sammenlagutfordrerne Martin Johnsrud Sundby og Dario Cologna sørget for et så høyt tempo i den andre semfinalen at de frarøvet Northug viktige sekunder i kampen om å vinne Tour de Ski sammenlagt.

Det taktiske grepet om å holde høyt tempo, sikret Tour de Ski-kongene Sundby og Cologna - som sammen har vunnet de fire siste utgavene av touren - et fortrinn i kampen mot Northug og et strålende utgangspunkt før resten av Tour de Ski.

Pellegrino og Sundby kunne juble Sundby kapret nemlig en meget sterk 4. plass i skøyesprinten i Lenzerheide, i en øvelse hvor Northug etter planen skulle ha sikret seg et helt nødvendig forsprang.

- Det var en god start for min del, men dette betyr vel bare at Petter har fått spart mer krefter enn meg og slår sterkere tilbake i morgen, sier Sundby til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer