Sundby og Dyrhaug starter privatlag

Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug starter opp et privatlag for å utfordre landslagsløperne - med Sundbys bror, Svein Tore Samdal og Ben Eidissen som sentrale støttespillere. - Vi er konkurrenter med dem som er på landslaget, sier Dyrhaug til Dagbladet.

DANNER PRIVATLAG: Niklas Dyrhaug og Martin Johnsrud Sundby satser sammen utenfor landslaget. Foto: NTB Scanpix
DANNER PRIVATLAG: Niklas Dyrhaug og Martin Johnsrud Sundby satser sammen utenfor landslaget. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Veteranene Martin Johnsrud Sundby (35) og Niklas Dyrhaug (32) har opplevd mye sammen, ikke minst i VM i Lahti da de var en del av det samme norske gullaget på herrestafetten og sto sammen på pallen individuelt på 15 kilometer klassisk i de finske skoger.

Til kommende sesong ble imidlertid begge to vraket fra det norske landslaget, hvor de har vært bærebjelker i en årrekke.

Nå starter Dyrhaug og Johnsrud Sundby - som begge rapporteres skadefrie og i veldig bra slag - opp et eget privatlag sammen for å prøve å danke ut noen landslagsløpere og gå seg inn igjen i Norges verdenscup- og mestersterskapstroppene. Det bekrefter Niklas Dyrhaug til Dagbladet.

«Team Eidissen/BN Bank» blir navnet på det nyoppstartede og historiske privatlaget. Sundbys bror får en trenerrolle i privatlaget, mens også Arnstein Finstad, som var Dyrhaugs trener i ti år på Team Trøndelag, engasjeres rundt duoens nye privatlag.

- Jeg visste før Martin at jeg kom til å havne utenfor landslaget, ettersom sesongen ble som den ble. Jeg jobbet med privat satsing selv i mars og hadde kommet ganske langt da Martin også ble vraket fra landslaget. Da ringte jeg ham og spurte om vi skulle finne på noe sammen. Da begynte vi å jobbe med dette, forteller Niklas Dyrhaug til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer