Sundby om Bjørgens avskjed: - Litt som da Dæhlie ga seg

Martin Johnsrud Sundby tror Marit Bjørgen vil etterlate seg et tomrom à la det Bjørn Dæhlie etterlot seg da han avsluttet sin langrennskarriere.

Alta  20180406.
Martin Johnsrud Sundby under 10 km klassisk i NM del 2 i Alta.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Alta 20180406. Martin Johnsrud Sundby under 10 km klassisk i NM del 2 i Alta. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sundby hadde selv Dæhlie som sitt store forbilde i oppveksten, og sier han kan relatere seg til det mange av dagens unge langrennsløpere vil føle etter at langrennsdronningen Bjørgen nå gir seg som langrennsløper.

– Marit har vært et forbilde og et idol for veldig mange. Det er hun fortsatt for mange unge. Jeg husker at da Bjørn Dæhlie ga seg da jeg var liten, ble det et merkelig tomrom av mangel på forbilde i en periode. Det tipper jeg blir scenarioet nå også, sier Sundby til NTB.

– Jeg tror mange må lete litt etter nye idoler og forbilder. Nå kommer Therese (Johaug) heldigvis tilbake, men Bjørgen er litt sånn som Dæhlie var da han ga seg. Jeg kan relatere meg til det, og det er et tomrom som må fylles, fortsetter han.

Har lært mye

Bjørgen offentliggjorde fredag beslutningen om at hun avslutter karrieren med lørdagens NM-tremil i Alta. Etter at nyheten ble kjent sto kollegaene nærmest i kø for å hylle 38-åringen fra Rognes.

Attesten fra Sundby står ikke tilbake for noen av de andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer