Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese Johaug-saken

Sundby om det som venter Johaug i CAS: - Du sitter der og føler du har begått et drap

Martin Johnsrud Sundby beretter om en brutal behandling hos Idrettens voldgiftsrett (CAS). Han misunner ikke det som venter Therese Johaug.

BRUTALT: Martin Johnsrud Sundby beskriver høringen i CAS som en brutal opplevelse. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
BRUTALT: Martin Johnsrud Sundby beskriver høringen i CAS som en brutal opplevelse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby føler med Therese Johaug, hvis sak skal opp i CAS-domstolen i Lausanne. Da Sundby i dag møtte pressen i Holmenkollen før morgendagens femmil, delte han sine erfaringer fra da han var oppe i CAS.

- Jeg var ikke forberedt på å bli håndtert på den måten. Du sitter der og føler du har begått et drap, svarer Sundby på Dagbladets spørsmål.

- Ble du påvirket av stemningen var så fiendtlig?

- Jeg hadde det vondt i de dagene jeg var der. Det hadde jeg, forteller 32-åringen fra Røa.

Uavklart straffepåstand

Det er det internasjonale skiforbundet, FIS, som har anket Johaugs dom på 13 måneder inn for idrettens voldgiftsrett i Lausanne.

FIS mener det norske domsutvalget ikke tok nok hensyn til at en dopingadvarsel var trykket på pakken med Trofoderminen hun brukte på leppene sine, at salven var ukjent for henne, og at det var kjøpt i et fremmed land.

Ifølge en pressemelding fra CAS i går, har FIS bedt om at Johaug får en lenger straff. En straff som er rimelig, uten at FIS er konkrete på hva det er de ønsker.

Samtidig har teamet rundt Johaug begynt å se seg om etter personer som har komeptanse og erfaring fra CAS.

- Vi kartlegger og ser på personer som har erfaring fra CAS. Vi vil søke mer kompetanse og forstå mer. Det jobber vi med akkurat nå, sa Johaugs manager, Jørn Ernst, til Dagbladet for to dager siden.

Sundby vil hjelpe Johaug

Martin Johnsrud Sundby er den eneste norske langrennsløperen som har vært gjennom en runde i CAS.

Sundby forteller at han gjerne vil gi Johaug råd om det som venter i CAS.

- Jeg snakker jevnlig med Therese uavhengig av saken. Vi er gode venner og har en god relasjon. Vi kan dele erfaringer som kan være nyttig for henne. I den grad det er ønskelig, stiller jeg selvfølgelig opp. Therese trenger å ha de aller, aller dyktigste folkene i ryggen, forteller han.

Langrennsesset sympatiserer med Johaug før saken hennes skal vurderes på nytt.

- Det er et lite vennlig klima i Lausanne. Jeg misunner ikke Therese den opplevelsen. Jeg synes det er trist for alle at den saken ikke er ferdig. Det er kjipt for alle at saken må opp igjen, forteller Sundby.

- Det skal jo være en uavhengig arena som skal ta stilling til saken hennes på nytt. Hvis rettferdigheten skal seire, får vi håpe den går i Thereses favør. Jeg håper hun får en rettferdig straff og at dette ikke blir for politisk. Jeg kan ikke se for meg at Therese kan få en strengere straff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media