SYKDOMSPLAGET: Martin Johnsrud Sundby forteller at han hadde maks uflaks som fikk influensa like før VM i Falun. Nå er han på plass i Sverige, og føler seg frisk nok til å gå søndagens klassiske femmil. Foto: Hans arne Vedlog / Dagbladet
SYKDOMSPLAGET: Martin Johnsrud Sundby forteller at han hadde maks uflaks som fikk influensa like før VM i Falun. Nå er han på plass i Sverige, og føler seg frisk nok til å gå søndagens klassiske femmil. Foto: Hans arne Vedlog / DagbladetVis mer

Sundby om femmila: - Jeg er så klar som jeg får blitt

Føler seg frisk nok.

Martin Johnsrud Sundby har vært slått ut av influensa, men føler seg frisk nok til å gå søndagens klassiske femmil i VM.

Røa-løperen var fredag kveld på sin første trening i sporet siden han gikk verdenscuprenn i Östersund for snart to uker siden. Han er spent før 50-kilometeren.

- Jeg er så klar som jeg får blitt etter den situasjonen jeg har vært i, sier Sundby til NRK.

For Sundby blir det hans første smak på skifesten i Falun. Han prøver å tenke positivt selv om han har mistet mange treningsdager og øvelser i VM.

- Jeg kunne hatt det jævlig hvis jeg hadde bestemt meg for å ha det. Som jeg har sagt før er det maks uflaks å bli syk fem dager før VM, men jeg har prøvd å være positiv og komme meg opp igjen. Håpet har vært å få gå én distanse, sier Sundby til NRK.

- Jeg skal gi det et ærlig forsøk. Kroppen er ikke pill råtten, legger han til. (NTB)