Sundby om Legkov-dommen: - Dette er trist

Martin Johnsrud Sundby kan få to OL-bronse etter diskvalifikasjonen av Alexander Legkov. – Dette er bare trist, sier han i en kommentar.

TRIST: Martin Johnsrud Sundby vil ikke ha noen glede av OL-bronsemedaljene han ligger an til å overta etter diskvalifikasjonen av Alexander Legkov. Han synes hele saken er trist. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TRIST: Martin Johnsrud Sundby vil ikke ha noen glede av OL-bronsemedaljene han ligger an til å overta etter diskvalifikasjonen av Alexander Legkov. Han synes hele saken er trist. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sundby er på samling i Val Senales, men har i mediene lest om IOCs avgjørelse om å diskvalifisere to russiske langrennsløpere fra Sotsji-OL på grunn av doping.

- Dette er bare trist for langrennssporten, uansett hva konklusjonen i sakene blir. Hvis det ender med at jeg mottar olympiske medaljer, har jeg ingen glede av dem med dette bakteppet, sier Sundby i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Også skipresident Erik Røste bruker ordet "trist".

- Vi kjenner ikke detaljene og har kun informasjon gjennom mediene, men dette er uansett en trist og nedslående dag for internasjonal skisport. Vi avventer nå en begrunnelse for IOCs avgjørelse, og mye tyder på at vi vil få flere saker og mer detaljert informasjon i dagene som kommer, sier Røste i pressemeldingen.

- Nå har de involverte allerede uttalt at de vil anke dommene, og vi håper det vil komme en endelig avgjørelse så raskt som mulig.

(NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer