Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-generalprøve i Otepää

Sundby om marerittstatistikken før VM: - Dere skal liksom finne de morsomme vriene. Det er kult å lage litt faen

Knusende overlegen i dag.

FORNØYD VINNER: Martin Johnsrud Sundby vant en knusende seier i VM-generalprøven i dag. Tidligere tiders generalprøvevinnere har ikke klart å gjøre det samme i selve mesterskapet. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
FORNØYD VINNER: Martin Johnsrud Sundby vant en knusende seier i VM-generalprøven i dag. Tidligere tiders generalprøvevinnere har ikke klart å gjøre det samme i selve mesterskapet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

OTEPÄÄ (Dagbladet): Ifølge NTB har det aldri skjedd at den som har vunnet generalprøven på en VM-15 kilometer, har vunnet den i det påfølgende mesterskapet.

For Martin Johnsrud Sundby, som vant generalprøven suverent i dag, er det en statistikk han helst vil knuse.

- Dere skal liksom finne de morsomme vriene. Det er kult å lage litt faen, ler han hjertelig da han blir påminnet den statistikken etter dagens seier.

Det er selvsagt på grensen til ufint å minne ham på det, men marerittstatistikken kommer ikke som en overraskelse på ham.

- Jeg har hørt rykter om det. Det blir spennende å se. Historien er vel til for å utfordres? Oddsen er vel relativt lav på at Marit Bjørgen går til topps på et løp, og hun gikk vel sånn halv-alright her i dag hun også. Jeg får prøve å følge henne, smiler han.

Første gode renn i år

Humøret er på topp hos verdenscuplederen. Fire dager før VM-starten, seks dager før han skal gå sin første VM-distanse, føler han endelig at han har funnet formen.

- Det er første gangen i år jeg føler jeg går ordentlig bra. At jeg treffer med løpsopplegget, at jeg holder i femten kilomter og har en bra kropp. Det har føltes som om jeg har gått med brekket på så langt i år, og det har skyldtes ulike ting. Det er mye som har skjedd i år og jeg hadde en sykdomspreget sesonginneledning som har forplantet seg utover i sesongen, forklarer han overfor Dagbladet.

- Jeg har vært i tvil i vinter om jeg kom til å komme på det samme nivået som jeg var i fjor. Jeg har ikke hatt den samme følelesen som jeg hadde tidvis i fjor vinter. Jeg har lett etter den, både teknisk og fysisk, og i dag er jeg der, fortsetter han.

- Jeg kan ikke lese annet ut av dette løpet at jeg er på plass rent fysisk.

Storfavoritt

Dermed går Sundby inn i mesterskapet som den største favoritten på herresiden på distanseløpene.

Nordmannen kan vinne både 15-kilometeren, tremila og femmila om han har flyt og beholder formen.

Det er det siste som har vært problemet hans de siste verdensmesterskapene. Både i 2013 og 2015 ble han syk og gikk nesten ingenting.

- Hva gjør du for å holde deg frisk denne gangen?

- Nå får jeg ikke gjort så fryktelig mye annet enn å reise dit jeg skal reise, med de bussene og båtene jeg skal reise med, og ta de forhåndsregler som de fleste gjør før sånne mesterskap. Så lenge ingen prater om det, så går det vel greit, smiler han og blunker.

Ski-VM i Lahti starter med sprint for damer og herrer førstkommende torsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling