Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Birkebeinerrennet

Sundby påkjørt av snøskuter under Birken: - Plutselig kom han i voldsom fart mot meg

Martin Johnsrud Sundby tror han overrasket skuteren med sporvalget sitt. Det endte i en kollisjon. Likevel slo Sundby tilbake og fikk dobbel revansje i Birkebeinerennet.

FALL: Martin Johnsrud Sundby blir påkjørt av en snøskuter med 21 kilometer av Birkerbeinerrennet. Langrennskongen kom med kraftsalver til sjåføren etter kollisjonen. Video: NRK VIS MER Vis mer

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby kolliderte med en snøskuter under dagens Birkerbeinerrenn.

Verdens beste langrennsløper ledet rennet da kollisjonen skjedde og gikk rett i bakken. Snøskuteren kom i høy fart bakfra mot Sundby. Påkjørselen skjedde i en utforbakke, og Sundby var tydelig irritert etter kollisjonen.

Bildene viser at Røa-gutten regelrett blir påkjørt av snøskuteren. På skuteren var det en videofotograf, og den så ut til å være en del av den offisielle kameraproduksjonen.

Sundby bannet mot sjåføren av snøskuteren.

- Det er ikke bra. Det der er ikke bra, utbrøt NRK-kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

LEGGER OPP: Lukas Bauer gir seg som langrennsløper. Martin Johnsrud Sundby hyller den tsjekkiske veteranen. Reporter: Øyvind Godø. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Sundby fikk en ny stav etter kollisjonen, som skjedde med 21 kilometer igjen av rennet. Etter seieren i Birkebeinerennet forklarer Sundby uhellet slik:

- Tidvis var det is i kanten. Jeg prøvde derfor å stå der. Det hadde nok ikke skuterføreren sett for seg. Plutselig kom han i voldsom fart og meide meg ned. Det var kjipt. Jeg brakk staven og gikk med den i en halv kilometer, sier Sundby til NRK.

- Jeg skvatt litt da han plutselig kjørte meg ned. Da var jeg ikke spesielt glad. Heldigvis ble jeg ikke skadet og fikk relativt raskt en ny stav.

Dobbel revansje

Sundby reiste seg og triumferte til slutt foran Petter Eliassen og Simen Østensen på overbevisende vis.

- Jeg er utrolig fornøyd med det. Jeg var skeptisk før start, fordi disse gutta er fantastisk gode til å stake, sier Sundby til statskanalen.

Røa-gutten målte krefter mot stakespesialistene i Birkebeinerennet også for to år siden. Da ble han til slutt slått av Petter Eliassen. Det ga Sundby en vekker og inspirasjon til å dyrke stakesatsingen i enda større grad.

Det satte i gang stakerevolusjonen i langrennssporten. To år senere, altså i dag, fikk Sundby vist utviklingen som har skjedd siden da. For i dag kunne ingen av langløpsspesialistene holde følge med årets vinner av verdenscupen i langrenn.

- Jeg var ikke på dette nivået for to år siden. Dette viser at jeg har tatt store steg siden den gang. Det er ingenting som gleder meg mer enn det, sier Sundby.

Justyna Kowalczyk vant kvinneklassen i Birkebeinerennet på suverent vis, over fire minutter foran Britta Norgren. Masako Ishida kapret 3. plassen, mens Astrid Øyre Slind ble beste norske jente på 4. plass. Hun ble slått med 7.12 minutter av Kowalczyk.

- Det var hardt, men moro. Stemningen var fantastisk, sier hun til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media