Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby parkerte Northug og kom først opp monsterbakken

Vant Tour de Ski for andre gang.

VANT: Det var aldri noen tvil. Martin Johnsrud Sundby dro ifra Petter Northug tidlig i monsterbakken i Val di Fiemme og sikret sin andre strake Tour de Ski-seier. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
VANT: Det var aldri noen tvil. Martin Johnsrud Sundby dro ifra Petter Northug tidlig i monsterbakken i Val di Fiemme og sikret sin andre strake Tour de Ski-seier. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/VAL DI FIEMME (Dagbladet): Det var duket for et nervepirrende oppgjør uten like før klatringen opp monsterbakken i dag. Petter Northug gikk ut tre små sekunder foran Martin Johnsrud Sundby, og med Calle Halfvarsson et snaut halvminutt bak.

Sundby og Northug gikk sammen inn i den tre kilometer lange slalåmbakken. Og etter kort tid fikk Sundby en luke til trønderen, som etterhvert vokste seg solid. Det var ingen tvil.

Martin Johnsrud Sundby sikret sin andre strake Tour de Ski-seier.

- Det var nervepirrende, men jeg er så glad for at jeg klarte å komme først opp i år også. Jeg følte meg faktisk helt jævlig de første kilometerne, men jeg klarte å komme meg til bakken og fra der visste jeg at jeg på en god dag kunne være bedre enn Petter, sier Sundby i seiersintervjuet.

Jaget bak Og mens Northug fortsatte å tape tid til Sundby, kom svensken og russeren på et tidspunkt faretruende nær. Men Northugs andreplass var heller aldri truet. Petter Northug sikret sin fjerde andreplass i Tour de Ski, og passerte målstreken drøye halvminuttet bak Sundby.

DOBBELT NORSK: Sundby og Northug på pallens to øverste trinn. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
DOBBELT NORSK: Sundby og Northug på pallens to øverste trinn. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

Dermed var spenningen knyttet til hvem som skulle kapre den gjeve tredjeplassen av russiske Belov og svenske Halfvarsson. Russeren rykket imidlertid fra svensken i det bratteste partiet, og gikk inn til en tredjeplass.

På grunn av den jevne stillingen i Touren, setter Sundby årets seier høyere enn fjorårets.

- Denne serieren er mye større, ikke bare fordi jeg vant i også i fjor, men fordi konkurransen var utrolig hardt. Som jeg forutså ble det en jevn tour, sier Sundby.

- Mye, mye større Overfor NRK utdyper Sundby.

- Det er mye, mye større for meg å vinne i år enn i fjor. Det er litt på grunn av at i fjor ikke var like sterk konkurranse. Nå hadde jeg presset på meg og det er fantastisk deilig å kunne innfri og kunne avgjøre til min fordel i bakken. Det har vært en knalltøff tour, og et fantastisk oppgjør med Petter og andre gode skiløpere. I dag er jeg en glad mann, sier Sundby.

Han forteller videre at han følte seg pill råtten fra start, og at han slet med å holde følge med Petter Northug i letterrenget før bakken.

- Jeg følte løpet fra i går i beina og var litt bekymra. Jeg syntes Petter gikk sinnsykt fort og jeg sleit med å henge med. Men jeg kom meg inn i løpet og satte et jevnt sig fra bånn, sier Sundby.

Lik Dagbladet Sporten på Facebook.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!