Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby planlegger McDonalds-besøk

- Det er viktig å kose seg, sier Martin Johnsrud Sundby.

MÅ SMØRE MASKINERIET: Martin Johnsrud Sundby beskrives som en maskin i skisporet. Han gleder seg til å avlegge Mac'ern et besøk.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MÅ SMØRE MASKINERIET: Martin Johnsrud Sundby beskrives som en maskin i skisporet. Han gleder seg til å avlegge Mac'ern et besøk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Midt mellom treningsøktene i Oberstdorf har Tour de Ski-leder Martin Johnsrud Sundby tenkt å kose seg med usunn kost for alle pengene.

- Det ryktes om en Mac'ern i Oberstdorf som jeg garantert skal besøke. Da blir det avveksling fra pasta og schnitzel. Det gleder jeg meg til. Det er akkurat riktig mat da, for det er viktig å kose seg, sa Sundby etter søndagens jaktstart i fri teknikk.

31-åringen kom som ventet i mål i ensom majestet og stiler stødig mot sin tredje sammenlagtseier i Tour de Ski på rad.

Ingen virker i nærheten av å matche hans kapasitet for tiden.

Dupp Etter søndagens løp satte han seg inn i bilen for å kjøre de rundt 16 milene fra Lenzerheide i Sveits til Oberstdorf i Tyskland.

Da var planen å ta seg en dupp underveis om han fikk til det. Sundby forteller at det ikke er lett å få tilstrekkelig med søvn i løpet av de hektiske skidagene i Mellom-Europa.

- Jeg får en fire-fem timer om natta, men jeg sover dårlig under Tour de Ski. Du blir liggende å tenke på dagen som kommer. Jeg er konstant urolig, og akkurat det trives jeg veldig godt med, sa Sundby.

Skjerpet Maskinen fra Oslo vest er kjent som en detaljfrik, og Touren skiller seg ikke ut i så måte. Det er alltids noe han bli bedre på.

- Når jeg ikke har optimale dager, så skjerper jeg meg de neste timene og døgnet for å bli enda råere på de tingene som jeg kan bli bedre på.

- Hva gjør du på hviledagen?

- Det er viktig å kose seg litt, finne roen. Touren har begynt å sette seg, og det er all right å se. Topp fem-seks-sju er satt, og jeg tror de kommer til å være der. Da er det bare å dele ut plasseringer etter hvert.

I løpet av dagen skal også Sundby ha et par rolige treningsøkter. Trening er ikke noe den mannen slurver unna med lett hjerte.

- I henhold til planen, hvordan ligger du an i ditt eget hode etter de tre første dagene?

- Ett og et halvt minutt foran.

Det er akkurat den tiden han har ned til mister Petter Northug.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media