Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby reddet dagen etter sterk sluttspurt

SEIERSKLEM: Martin Johnsrud Sundby gratulerer vinneren Alex Harvey. Foto: NTB Scanpix
SEIERSKLEM: Martin Johnsrud Sundby gratulerer vinneren Alex Harvey. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Martin Johnsrud Sundby (32) giret om mot slutten og ble bare slått av formløperen Alex Harvey under lørdagens 15 kilometer fri teknikk i langrennsverdenscupen.

Det tok tid før Sundby fikk opp sitt aller beste tempo etter å ha passert som nummer ni etter fem kilometer. Da var han 9,3 sekunder bak ledende Harvey. Canadieren ledet gjennom hele løpet og hadde 12,1 sekunder til gode på tredjeplasserte Sundby da 10 kilometer var unnagjort.

I mål skilte seks sekunder mellom Harvey og Sundby.

- Martin dokumenterte kjempesolid form, og han holdt på å ta hele kransekaka mot slutten. Men Harvey ble for sterk, sa landslagstrener Tor Arne Hetland til NTB.

- Det er imponerende det Harvey har gjort den siste tiden, og normalt er han veldig god i ukene som kommer, la Hetland til.

Sveriges Marcus Hellner ble nummer tre. Han hadde 14,3 sekunder opp til vinneren. Han slo Dario Cologna på 4.-plass med fire tideler.

Sterk Stock

Mange av de norske hadde en tung i sporet foran flere titalls tusen tilskuere i Ulricehamn. Nest best av de norske ble Daniel Stock. Finnmarkingen er en del av Thomas Alsgaards Team LeasePlan, men fikk en plass i troppen og viste seg tilliten verdig. Stock lå på 3.-plass bare to kilometer fra mål, men ble slått med 16,2 sekunder til slutt.

- Dette var ubeskrivelig. Jeg trodde ikke at jeg skulle være så god, sa Vadsø-gutten Stock til NRK.

Først sist søndag kveld fikk Stock klarsignal av landslagstrener Hetland til å gå rennet.

- Dette viser hvilken fenomenal bredde vi har i Norge, sa Hetland.

Tredje beste nordmann (og nest beste finnmarking!) ble Finn Hågen Krogh. Han var 32,2 sekunder bak vinneren.

Stafettlag

Anders Gløersen ble nummer elleve med 35,1 sekunder opp til seieren. Plassen på Norges lag på 50 kilometeren i ski-VM i Lahti bør uansett være noenlunde sikker.

- Det gikk litt halvseigt en stund. Jeg hadde litt krefter mot slutten, men det var ikke nok til å kjempe mot de beste. Dette var sånn midt på treet, mente Gløersen.

Simen Hegstad Krüger ble nummer 25 og Simen Andreas Sveen nummer 28.

Krüger går første etappe for Norge under søndagens stafett. Martin Johnsrud Sundby følger opp på den andre klassiske etappen. Anders Gløersen skøyter på etappe tre, mens Finn Hågen Krogh går ankeretappen.

Svenskene har solgt opp mot 50.000 billetter til helgens langrennshelg i Ulricehamn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling