Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby sa nei til Northug-serien

Martin Johnsrud Sundby medvirker ikke i «Sirkus Northug». Også Eldar Rønning var skeptisk - men gleder seg til å se serien.

SKIFTET MENING: Eldar Rønning (t.v.) var negativ da han hørte at et filmteam skulle følge landslaget for å lage dokumentarserie om Petter Northug. Nå gleder han seg til å se resultatet.
SKIFTET MENING: Eldar Rønning (t.v.) var negativ da han hørte at et filmteam skulle følge landslaget for å lage dokumentarserie om Petter Northug. Nå gleder han seg til å se resultatet. Vis mer

VAL SENALES (Dagbladet): På nyåret sender TV 2 «Sirkus Northug». Dokumentarserien produseres av Globus Media, som har fulgt Northug tett i flere måneder.

Mye av opptakene er gjort i forbindelse med landslagssamlinger. Men ikke alle Northugs landslagskollegaer var like begeistret for ideen da forespørselen kom.

- Jeg har valgt å si nei til å medvirke i dokumentaren. Jeg er selvsagt med på noen bilder, men jeg blir ikke intervjuet. Jeg var skeptisk til prosjektet, bekrefter Johnsrud Sundby overfor Dagbladet.

- Var kritisk Heller ikke Eldar Rønning likte tanken om å ha dokumentarfilmskapere hengende rundt seg på landslagssamlingene.

- Jeg var veldig skeptisk i starten, for ikke å si kritisk. Når man er 30 år, tenker man seg om. Hvorfor skal du ha et kamera i trynet hele tida hvis det ikke gir deg noe? Jeg var nok den største skeptikeren, sier Rønning.

Etter hvert har hans oppfatning av prosjektet endret seg vesentlig.

- Det er veldig profesjonelle folk. Og jeg tror de får laget en veldig bra dokumentar om langrennssporten generelt, og om landslaget og Petter spesielt, sier femmilsvinneren fra Holmenkollen sist vinter.

Får ikke betalt - Petter tjener gode penger på dette, får dere andre betalt?

- Nei, det gjør vi ikke. Men det er vi helt innforstått med, det er sånn det skal være.

- Gleder du deg til å se serien?

- Det gjør jeg, faktisk. Fordi jeg tror det kan bli veldig artig, og fordi det viser spekteret mellom oss på laget, der noen satser og er bare seg sjøl, mens andre viser at det går an å fortsatt satse på ski selv om du har unger og kjerring, poengterer Rønning.

Skal ikke se Petter Northug hevder overfor Dagbladet at han ikke kommer til å se serien selv.

- Jeg har bedre ting å gjøre, sier Northug.

Heller ikke Martin Johnsrud Sundby kommer til å sitte klistret til TV-skjermen.

- Jeg håper det blir noen morsomme scener som vi kan snakke om på samling, men jeg tror ikke jeg orker å se seks ganger 45 minutter om Petter Northug, erkjenner han.

SKEPTISK: Martin Johnsrud Sundby vil ikke være noen frontfigur i den nye Northug-dokumentaren.
SKEPTISK: Martin Johnsrud Sundby vil ikke være noen frontfigur i den nye Northug-dokumentaren. Vis mer