Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby slått av hjemmehåp: - Jeg var sjanseløs

Northug nummer 23.

OVERRASKET: Iivo NIskanen var best og vant herrenes 15 kilometer klassisk i Kuuasamo. Foto: EPA/KIMMO BRANDT FINLAND OUT
OVERRASKET: Iivo NIskanen var best og vant herrenes 15 kilometer klassisk i Kuuasamo. Foto: EPA/KIMMO BRANDT FINLAND OUT Vis mer

(Dagbladet): Iivo Niskanen (22) vant den klassiske 15 kilometeren på hjemmebane i finske Kuusamo.

- Det var et fantastisk løp. Jeg har gått mye i disse løypene og dette var et godt resultat for meg, sier Niskanen i vinnerintervju vist på NRK.

Dette var finnens første verdenscupseier.

Niskanen gikk et solid løp og knivet lenge med russiske Maksim Vylegzjanin før sistnevnte sprakk fullstendig mot slutten av løpet.

Martin Johnsrud Sundby ble beste nordmann og gikk inn til andreplass. 10,3 sekunder bak vinneren. Deretter fulgte landsmann Sami Jauhojärvi 12,5 sekunder bak.

- Det er deilig å komme på pallen, selv om jeg helst ville vinne. Jeg var sjanseløs mot Iivo, sier Sundby til NRK.

Northug slet Niklas Dyrhaug var en positiv overraskelse på fjerdeplass.

For Petter Northug ble det blytungt.

Trønderen kom i mål 1,02,7 bak Niskanen. Det holdt til 23. plass.

- Det er en tøff løype her i Kuusamo og på den siste runden ble det kjemping. Det var et helt greit løp, midt på treet, sier Northug til NRK.

Rask Northug pangåpnet ikke og var 8,2 sekunder bak lederen Maksim Vylegzjanin ved 1,4 kilometer. Og det fortsatte å gå nedover.

- Jeg har gått to fine konkurranser her (i Kuusamo). Det blir en spennende helg på Lillehammer nå, mini-tourer passer meg bra. Niskanen har hevet seg fra i fjor og går veldig raskt nå, sier trøndern.

I mål var han over minuttet bak vinneren.

I går ble det norsk jubel på den klassiske sprinten der Eirik Brandsdal slo Northug i spurten.

Tidligere i dag var Therese Johaug fullstendig overlegen på kvinnenes 10 kilometer klassisk i de finske skogene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling