Sundby slo Northug med ett minutt

- Han er i en helt annen liga.

OVERLEGEN:Martin Johnsrud Sundby vant dagens 15 kilometer fri teknikk på Beitostølen. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OVERLEGEN:Martin Johnsrud Sundby vant dagens 15 kilometer fri teknikk på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby vant dagens 15 kilometer fri teknikk på Beitostølen. I tungt snøvær vant han med sterke 47,4 sekunder foran Hans Christer Holund.

Dermed fikk Sundby en liten revansj etter nedturen med disk i går.

- Det var et bra løp og jeg hadde fantastisk ski på et utfordrende føre. Det smakte godt og det var kjedelig det som skjedde i går. Jeg tok meg litt nær av det, men skuffelse la seg i går kveld, sier Sundby til NRK.

- Verdensklasse Petter Northug gikk sitt første ordentlige renn for sesongen - og ble nummer fire. Trønderen var 59,7 sekunder bak Sundby.

- Sundby ble disket i går og slår beinhardt tilbake. Han er i en helt annen liga, sa NRK-kommentator Jann Post på direkten.

- Det er et løp i verdensklasse, sa kollega Torgeir Bjørn.

For tidlig Rennets to største langrennsnavn: Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby hadde begge sene startnumre og gikk sammen siste del av 15-kilometeren.

- Det var seigt etter høyden. Dette er litt for tidlig for meg. Jeg skal ga raskt i Kuusamo og dette var ei gjennomkjøring for meg, sier Northug til NRK.

Hans Christer Holund gikk et godt renn og yppet seg mot flere av de mer kjente profilene. Holund endte på en sterk andreplass.

- Det er deilig å komme på pallen. Det var et vanskelig føre og jeg var smart som åpnet litt forsiktig, sier Holund til NRK.

I går var det Sjur Røthe som stakk av med seieren i klassisk-rennet. Røthe vant etter at Martin Johnsrud Sundby ble disket på grunn av skøyting underveis i rennet.

Topp fire:

1. Sundby 36.12,1.
2. Holund +47,4.
3. Duvillard +49,1.
4. Northug +59,7.