Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby slo tilbake etter kollapsen, men fikk bank av Krogh

Rørende scener.

STERK: Martin Johnsrud Sundby ble slått av Finn-Hågen Krogh i dag, men økte forspranget til de argeste konkurrentene i Tour-sammendraget. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
STERK: Martin Johnsrud Sundby ble slått av Finn-Hågen Krogh i dag, men økte forspranget til de argeste konkurrentene i Tour-sammendraget. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

OSLO/TOBLACH (Dagbladet): Etter hviledagen i går fortsatte Tour de Ski i dag, og det store spørsmålet før dagens uvanlige distanse for gutta - ti kilometer - var om Martin Johnsrud Sundby kunne slå tilbake etter at han mislyktes totalt onsdag.

Kort fortalt: Det kunne han.

Sundby hadde 47,2 sekunder ned til Petter Northug og 1.09,4 ned til Sergej Ustjugov før dagens etappe. I løpet av de ti skøytekilometrene i dag økte han forspranget.

- Det var en litt annen versjon av meg som gikk på ski i dag, så det var godt. Det kjentes bra i dag. Jeg gjorde det jeg måtte og jeg er tilbake der jeg trenger å være, sier han til NRK.

Super-Krogh Sundby ble riktignok slått av Finn-Hågen Krogh, som gikk et av sine beste løp noensinne i ettermiddag.

Nordlendingen, som har vært forfulgt av uhell de siste Tour-etappene, avsluttet fantastisk, og vant 3,6 sekunder foran Sundby i mål.

Sundby er glad på Kroghs vegne.

- Finn har hatt til de grader stang ut denne touren. Han og jeg tok en liten timeout i teltet på onsdag. Der hadde vi noen minutter for oss selv, der jeg sa til Finn at han kommer til å vinne denne konkurransen fem av de neste ti årene, sier tour-lederen.

Krogh selv var åpenbart rørt etter målpassering. Han legger ikke skjul på at dagens seier betyr mye.

RØRT: Finn-Hågen Krogh var best av alle i dag. Her etter onsdagens fellestart, da han mistet begge skiene. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
RØRT: Finn-Hågen Krogh var best av alle i dag. Her etter onsdagens fellestart, da han mistet begge skiene. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Det går opp og ned. Det var godt å stå på toppen i dag. Dett er en perfekt distanse for meg. Jeg var ekstra gira i dag, og det var godt å komme i mål og se at jeg ledet. Dette betyr mye, sier han til NRK.

Northug slet Petter Northug, som var nummer to i sammendraget før dagens renn, hadde ingen god dag, men heller ikke russiske Sergej Ustjugov, på 3. plass i sammendraget, hadde en superdag.

Northug ble nummer 15, 34,5 bak Krogh, mens Ustjugov ble nummer fire, 16 sekunder bak.

Det betyr altså Sundby økte ledelsen i sammendraget. Røa-gutten er nå 1.28,1 foran Northug og 1.31,8 foran Ustjugov i sammendraget.

Finn-Hågen Krogh gikk seg opp til 4. plass sammenlagt med dagens superløp. Han er nå 2.07,5 bak Sundby i sammendraget.

Petter Northug innrømmer at han begynner å bli sliten etter en lang tur.

- Jeg prøvde å jage hele veien i dag, og å bruke terrenget til å jage, det var planen. Jeg var sliten i dag, men det er alle sammen, sier han til NRK.

Northug benytter samtidig anledningen til å skryte av lagkompisene Krogh og Sundby.

- Det var fortjent at Finn-Hågen gikk til topps i dag. Han har hatt uflaks og mistet skia forrige løp. Martin har et veldig godt utgangspunkt før morgendagen og ikke minst søndag, sier han.

Northug tapte fra start Martin Johnsrud Sundby startet tøft opp mot 2,1 kilometer, og derfra malte han videre. Det var tidlig åpenbart at Petter Northug hadde en tøff dag, og han var 12,9 bak Sundby allerede etter 2,1 kilometer.

Den som var aller raskest ut fra start var imidlertid ikke noen av nordmennene, men russiske Sergej Ustjugov, som ligger på 3. plass i sammendraget.

Russeren ledet der 1,1 sekund foran Sundby, og ytterligere en tidel foran Finn-Hågen Krogh.

Martin Johnsrud Sundby gikk teknisk kontrollert, og fortsatte med et godt tempo til passering ved 6,7 kilometer. Der økte han ledelsen til Krogh med ett sekund.

Samtidig klarte ikke Ustjugov å følge opp. Russeren var 6,7 sekunder bak Sundby etter 7,3. Petter Northug fortsatte å tape, men ikke like mye som man kunne tro etter 2,1. Northug var «bare» 17,3 etter 6,7 kilometer.

Mot slutten fikk altså trønderen det tungt, og tapte mye til Krogh og Sundby.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media