Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby sto igjen alene på flyplassen i Canada, måtte haike med italienere for å komme seg til startbyen

- Fikk sett noen filmer.

RAKK FROKOSTEN: Martin Johnsrud Sundby ble stående igjen på flyplassen i Montreal i går, men fikk haiket seg fram til Gatineau der Tour de Canadas første renn går i morgen. Her spiser han frokost på den norske ambassaden i Ottawa sammen med Therese Johaug.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
RAKK FROKOSTEN: Martin Johnsrud Sundby ble stående igjen på flyplassen i Montreal i går, men fikk haiket seg fram til Gatineau der Tour de Canadas første renn går i morgen. Her spiser han frokost på den norske ambassaden i Ottawa sammen med Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

OTTAWA (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby valgte å prioritere sin gravide kone, og ankom Canada på egenhånd i går ettermiddag, canadisk tid. 

Lovlig seint, etter alle sportslige kriterier, da de første verdenscuprennene i Canada begynner seks tidssoner unna Norge. 

- Jeg har ingen erfaring med det her i det hele tatt, men hovedregelen er vel at man trenger en dag per time man forandrer klokka, og da er det klart at jeg ligger litt på etterskudd i forhold til de andre, men vi får se. Hadde det vært en enda viktigere avslutning med tanke på verdenscupen sammenlagt så kan det hende at jeg hadde prioritert litt annerledes, men akkurat nå var det viktig for meg å gjøre det sånn her, sier Martin Johnsrud Sundby til Dagbladet. 

Sundby er den aller største favoritten til å vinne nyvinningen Tour de Canada som starter i Gatineau i morgen, og har mer eller mindre vunnet alt som er denne sesongen.

Derfor skulle man også tro at det var viktig å få Martin på plass på utøverhotellet snarest mulig, spesielt siden han valgte å ankomme Canada så seint.

Men på flyplassen i Montreal skar det seg fullstendig.

Ingen hadde organisert transporten for Johnsrud Sundby fra flyplassen og de drøye to timene bilturen til Gatineau tar. Dermed ble han sittende og vente på flyplassen i Montreal.

- Det var litt ad hoc med transport fra flyplassen der i går, så jeg fikk noen timer på flyplassen. Jeg fikk sett noen filmer, så det var bra det, smiler Martin overfor Dagbladet da vi treffer ham til såkalt minglefrokost på den norske ambassaden i Ottawa.

Til tross for at han sto igjen på bar bakke i Montreal, har han fått klokket inn ni timers søvn på utøverhotellet. Han kom seg nemlig dit etterhvert. 

- Jeg satt på noen italienere og slovenere, så det gikk bra det, sier han.

- Du haika, altså?

- Ja, jeg måtte det, ler han.

• Tour de Canada begynner i morgen med en bysprint i Gatineau. Touren består av åtte renn over, og er avslutningen på årets verdenscup i langrenn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media