Sundby tok sitt første NM-gull

Vant fellesstart med skibytte.

ENDELIG NM-GULL: Martin Johnsrud Sundby tok sitt første NM-gull i karrieren da han gikk til topps på 30 kilometer fellesstart med skibytte. Foto: Ned Alley / Scanpix
ENDELIG NM-GULL: Martin Johnsrud Sundby tok sitt første NM-gull i karrieren da han gikk til topps på 30 kilometer fellesstart med skibytte. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Med Petter Northug stadig fraværende med sykdom og Thomas Alsgaard tilbake i full ekspertrolle hos NRK, lå fellesstarten med skibytte over 30 kilometer an til å bli et rent oppgjør mellom klassiskspesialistene Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby.

Rønning, som vant torsdagens 15 kilometer, la også ut i et forrykende tempo fra start, og bare Sundby var i stand med å følge Skogn-løperens hardkjør.

Klassiskløpet til Rønning holdt høy internasjonal klasse, og sørget for store avstander ned til forfølgerne. Men det kostet, til Sundbys fortvilelse. For Røa-løperen skulle gjerne ha gjengjeldt tjenesten i friteknikkdelen.

- Jeg er kjempefornøyd. I dag var jeg sprek. Det var bare å «gunne» på. Jeg hadde ingenting å gi mot Eldar på klassiskdelen, og hadde mer enn nok med å henge med. Jeg hadde fryktelig lyst til å ha med Eldar siste 15 kilometer, men jeg merket at han ikke hadde like mye krefter som meg. Da gikk jeg mitt eget løp, sa Sundby til NRK.

Rønning måtte ta til takke med sølvet, mens Tord Asle Gjerdalen gikk seg opp til en bronsemedalje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer