Sundby tok sitt første NM-gull

Vant fellesstart med skibytte.

ENDELIG NM-GULL: Martin Johnsrud Sundby tok sitt første NM-gull i karrieren da han gikk til topps på 30 kilometer fellesstart med skibytte. Foto: Ned Alley / Scanpix
ENDELIG NM-GULL: Martin Johnsrud Sundby tok sitt første NM-gull i karrieren da han gikk til topps på 30 kilometer fellesstart med skibytte. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

(Dagbladet):  Med Petter Northug stadig fraværende med sykdom og Thomas Alsgaard tilbake i full ekspertrolle hos NRK, lå fellesstarten med skibytte over 30 kilometer an til å bli et rent oppgjør mellom klassiskspesialistene Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby.

Rønning, som vant torsdagens 15 kilometer, la også ut i et forrykende tempo fra start, og bare Sundby var i stand med å følge Skogn-løperens hardkjør.

Klassiskløpet til Rønning holdt høy internasjonal klasse, og sørget for store avstander ned til forfølgerne. Men det kostet, til Sundbys fortvilelse. For Røa-løperen skulle gjerne ha gjengjeldt tjenesten i friteknikkdelen.

- Jeg er kjempefornøyd. I dag var jeg sprek. Det var bare å «gunne» på. Jeg hadde ingenting å gi mot Eldar på klassiskdelen, og hadde mer enn nok med å henge med. Jeg hadde fryktelig lyst til å ha med Eldar siste 15 kilometer, men jeg merket at han ikke hadde like mye krefter som meg. Da gikk jeg mitt eget løp, sa Sundby til NRK.

Rønning måtte ta til takke med sølvet, mens Tord Asle Gjerdalen gikk seg opp til en bronsemedalje.

Dette var Sundbys første NM-gull i karrieren.