Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby tror han har tøyd strikken for langt før NM

- Jeg driver og surrer rundt i gjørma.

MÅ HVILE MER: Martin Johnsrud Sundby må tvinge seg til å ligge på sofaen framover om han skal treffe med VM-formen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MÅ HVILE MER: Martin Johnsrud Sundby må tvinge seg til å ligge på sofaen framover om han skal treffe med VM-formen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

RØROS (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby valgte å bryte gårsdagens NM-tremil. Han så ikke bare bekymret ut, han var det og sa det også.

Etter å ha gått Røa opp fra 54. til 23. plass på stafetten på ankeretappen, og med nest beste etappetid, syntes han ikke det var stort bedre i dag.

- Nei, det var ikke det. Jeg driver og surrer rundt i gjørma her, og... Jeg meldte før NM også at jeg hadde følt meg seig siste uka, og det stemte så det holdt. Det er svært sjelden jeg er så langt formmessig nedi kjelleren som jeg er nå, sier Martin Johnsrud Sundby til Dagbladet.

Selv husker han ikke sist gang han følte seg like dårlig som han gjør nå.

- Trond (landslagstreneren, red.anm.) sa det i går, at jeg har én sånn dag hvert tiende år. Jeg tenker jo sånn at det er greit å være ferdig med den nå, det hadde vært kjipt om den kom om tre uker, sier han.

Den siste uka har han trent knallhardt, dag etter dag, og er helt «mos» i muskulaturen ifølge seg selv. Ikke så smart om man skal få godfølelsen i et NM, viste det seg.

- Jeg er svært glad i å strekke strikken langt, og det har jeg kanskje gjort nå også. Litt i overkant mye, sier Martin til Dagbladet, men er ikke veldig bekymret for VM-formen.

Med roligere trening og mer hvile hjemme i Oslo fram til verdenscupløpene i Østersund helga før VM, tror han at han stiller til start i toppform.

Det er i hvert fall planen.

- Jeg må vel tvinges til å bli kompis med sofaen, og ikke gjøre det jeg har mest lyst til framover: å trene som faen, smiler Martin Johnsrud Sundby.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media