Sundby slet med sykdom

Sundby usikker på om han starter i Davos

Martin Johnsrud Sundby har slitt med magesjau og vet ikke om han kommer til start på søndagens 15 kilometer i fri teknikk i verdenscupen i Davos.

SYK: Martin Johnsrud Sundby har slitt med magesyke foran verdenscuphelga i Davos. Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva via AP
SYK: Martin Johnsrud Sundby har slitt med magesyke foran verdenscuphelga i Davos. Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby var syk før forrige helgs verdenscup på Lillehammer, men mandag denne uka ble han rammet av magesjau.

Dermed har uka handlet om alt annet enn det den egentlig skal gjøre.

Da Dagbladet møtte Sundby fredag ettermiddag i Davos, var det tydelig at stemmen fortsatt var litt groggy. 33-åringen fra Røa i Oslo var også åpen om at formen ikke er hundre prosent.

Det er allerede klart at lørdagens sprint ryker, men nå sier Sundby at også søndagens 15 kilometer kan ryke:

– Akkurat nå vet jeg ikke om jeg går. Jeg må ta det dag for dag. Sprinten er helt uaktuelt, og jeg ser an søndag. Kroppen ble litt trøkket ned etter runden på mandag. Da trenger jeg tiden for å se om det blir skirenn.

Sundby fortsetter:

– Hvis jeg ikke er hundre prosent, går jeg ikke. Jeg er ekstremt mye bedre i dag enn i går. Jeg får bare se hvordan det kjennes, men jeg risikerer ikke noe på søndag. Så viktig er det ikke å gå en 15 kilometer i Davos.

Det er andre gang på kort tid at Sundby blir rammet av magesjau. Forrige gang var i Italia i slutten av oktober.

Sundby forteller at det blir viktig å holde seg frisk fram mot OL:

– Jeg holder meg ganske bra, men det er klart at jeg ikke tar noe risiko med tanke på OL. Jeg er nødt til å spille litt smartere med tanke på sykdomsrisiko fram mot OL.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer