Sundby utestengt i to måneder

For brudd på WADA-reglementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Norges Skiforbund hasteinnkallet i dag til pressekonferanse på Ullevaal.

Der kom det fram at langrennsløper Martin Johnsrud Sundby har brutt WADA-reglementet gjennom feil bruk av den lovlige astmamedisinen Ventoline. Han søkte ikke medisinsk fritak, og utestenges derfor i to måneder fra 11. juli.

Skiforbundet skriver at de tar ansvaret.

«Idrettens voldgiftsrett (CAS) har slått fast at Martin Johnsrud Sundby har brutt WADA-reglementet gjennom feil bruk av den lovlige astmamedisinen Ventoline. Norges Skiforbund tar det fulle og hele ansvaret i saken, fordi forbundet mente det ikke var nødvendig å søke om medisinsk fritak for medikamentbruken» skriver skiforbundet i en pressemelding.

«Hadde dette skjedd, ville medisinbruken vært i tråd med regelverket, og det ville ikke blitt igangsatt noen sak», står det videre.

Martin Johnsrud Sundby er i idrettens voldgiftsrett (CAS), gitt to måneders utestengelse fra 11. juli. Han fratas også seieren i to løp i sesongen 2014/15. Han mister dermed sammenlagtseirene i Tour de Ski og World Cup i samme sesong.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer