Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby vant i sørpevær på Beito

Fikk revansj etter astmakollaps i VM.

STOLT TRENER: Martin Johnsrud Sundby blir gratulert av landslagstrener Morten Aa Djupvik etter at han vant 10 km klassisk langrenn på Beitostølen. - Han fikk et løft i fjor. I dag viser han at det ikke var noe blaff, konkluderte Djupvik.  Foto: Heiko Junge / Scanpix
STOLT TRENER: Martin Johnsrud Sundby blir gratulert av landslagstrener Morten Aa Djupvik etter at han vant 10 km klassisk langrenn på Beitostølen. - Han fikk et løft i fjor. I dag viser han at det ikke var noe blaff, konkluderte Djupvik. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

|||I VM-kollapset Martin Johnsrud Sundby (25) etter enorme astmaproblemer. I akkurat samme vær på Beitostølen smadret han alle.

Vi husker bildene fra Liberec sist vinter. Oslo-gutten slet gjennom 15-kilometeren omtrent uten luft i lungene. I målområdet gikk han rett i bakken. Etterpå ble han kjørt ført bort fra stadion av ambulansepersonell. Astmaproblemene gjorde at en av forhåndsfavorittene til VM-gull endte på 34.-plass.

Søndag var det «Liberec-vær» på Beitostølen med regn og fuktig luft. Det fikk tankene i gang hos den slepne teknikeren.

- Jeg må si at jeg var litt skeptisk til været ut fra VM-løpet i fjor. Det var en god lettelse å kjenne at det gikk fint. Vi var enige om at jeg skulle gå kontrollert, og det gjorde jeg også.

- Du vurderte ikke å stå over?

- Nei. I dag var jeg rolig i hodet. I VM handlet det om medalje, og jeg ble for ivrig.

Ikke noe blaff

Martin Johnsrud Sundby vant sitt første verdenscuprenn i Kuusamo for snart ett år siden. Han blir en skummel mann på Beitostølen kommende helg også. Johnsrud Sundby har evnen til å gå fort uten at det egentlig ser så fort ut.

- Han fikk et løft i fjor. I dag viser han at det ikke var noe blaff, konkluderte landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Ned til Petter Northug på 2.-plass ble det 10,8 sekunder.

Selv var Røa-løperen enda mer fornøyd med 4.-plassen under lørdagens skøyterenn.

- Det løpet var enda viktigere for selvtilliten for resten av sesongen. Det ga trygghet. Nå er jeg blitt en mann å regne med på flere distanser. Det er en drøm å kunne være med å kjempe blant de første over målstreken under pursuiten i OL, sa Johnsrud Sundby.

Betryggende

Johnsrud Sundby har hatt en knallsterk Beitohelg. Det samme har Petter Northug, som gikk et av sine beste klassiskløp med individuell start noen gang søndag. Lørdagens skøyterenn vant han.

- De presterer fordi de er godt trent og ikke fordi de er for tidlig i form. Martin har vært sterk i hele høst, og for ham var det viktigste med helgen at han fikk godfølelsen på ski. Det fikk han med skøyterennet. Jeg er sikker på at han kommer til å bli en stabil kar i duatlon også, sa landslagstreneren.

- Dette lover bra for resten av sesongen, mente Morten Aa Djupvik.

Russeren Nikolaj Pankratov ble nummer tre. Eldar Rønning tok 4.-plassen, men var 41,3 sekunder bak Johnsrud Sundby.

(NTB)


LOVER BRA: Martin Johnsrud Sundby vant foran Petter Northug (t.v.) og russiske Nikolay Pankratov.  Foto: Heiko Junge / Scanpix
LOVER BRA: Martin Johnsrud Sundby vant foran Petter Northug (t.v.) og russiske Nikolay Pankratov. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media