Sundby vant i sørpevær på Beito

Fikk revansj etter astmakollaps i VM.

STOLT TRENER: Martin Johnsrud Sundby blir gratulert av landslagstrener Morten Aa Djupvik etter at han vant 10 km klassisk langrenn på Beitostølen. - Han fikk et løft i fjor. I dag viser han at det ikke var noe blaff, konkluderte Djupvik.  Foto: Heiko Junge / Scanpix
STOLT TRENER: Martin Johnsrud Sundby blir gratulert av landslagstrener Morten Aa Djupvik etter at han vant 10 km klassisk langrenn på Beitostølen. - Han fikk et løft i fjor. I dag viser han at det ikke var noe blaff, konkluderte Djupvik. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||I VM-kollapset Martin Johnsrud Sundby (25) etter enorme astmaproblemer. I akkurat samme vær på Beitostølen smadret han alle.

Vi husker bildene fra Liberec sist vinter. Oslo-gutten slet gjennom 15-kilometeren omtrent uten luft i lungene. I målområdet gikk han rett i bakken. Etterpå ble han kjørt ført bort fra stadion av ambulansepersonell. Astmaproblemene gjorde at en av forhåndsfavorittene til VM-gull endte på 34.-plass.

Søndag var det «Liberec-vær» på Beitostølen med regn og fuktig luft. Det fikk tankene i gang hos den slepne teknikeren.

- Jeg må si at jeg var litt skeptisk til været ut fra VM-løpet i fjor. Det var en god lettelse å kjenne at det gikk fint. Vi var enige om at jeg skulle gå kontrollert, og det gjorde jeg også.

- Du vurderte ikke å stå over?

- Nei. I dag var jeg rolig i hodet. I VM handlet det om medalje, og jeg ble for ivrig.

Ikke noe blaff

Martin Johnsrud Sundby vant sitt første verdenscuprenn i Kuusamo for snart ett år siden. Han blir en skummel mann på Beitostølen kommende helg også. Johnsrud Sundby har evnen til å gå fort uten at det egentlig ser så fort ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer