Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby vant prøve-OL

Siren Sundby seiler opp som gullkandidat i neste års sommerleker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sundby ble nummer tre i den siste seilasen, men hennes førsteplass sammenlagt var aldri truet, selv om hun ble disket i en seilas. Hun vant fire av 11 enkeltseilaser og var klassens klart suverene seiler.

- Siren er klar gullkandidat i OL neste år - kanskje en av Norges største, sier Norges hovedleder i prøve-OL, Bjørn Lofterød, til NTB.

- Hun er en av få i klassen som mestrer alle forhold. Mens andre seilere er best i lite vind eller mye vind, er Siren god i alt. Hun har også en psyke som virkelig er til hennes store fordel. I dette prøve-OL var hun bedre enn de fleste hadde regnet med, sier Lofterød.

I klassen for Laser ble Peer Moberg fra KNS nummer ti sammenlagt - men det var bare få poeng som skilte ham fra 6. plass. Den norske 49er med Christoffer Sundby og Frode Bovim ble nummer 6, mens Jannike Stålstrøm ble nummer 11 i brett.

- Prøve-OL ble en meget nyttig lærepenge for de norske seilerne, sier Bjørn Lofterød. - Forholdene på OL-banen er krevende. Det skifter hele tida og det er viktig å lære seilerne at det her ikke lønner seg å ta de store sjansene. I OL vinner en seiler som er jevn og hele tiden kan være blant de fire-fem beste.

Han er godt fornøyd med erfaringene de norske seilerne sitter igjen med etter prøvelekene.

- Målet var å ha alle fire seillagene blant de ti beste. Vi ønsket oss to blant de tre beste. Resultatene er nesten oppnådd. Men viktigere er det at de norske seilerne og trenerne har lært masse om forholdene som vil møte dem om et år.

(NTB)

MEDVIND: Siren Sundby seiler opp som favoritt til å ta OL-gull neste sommer. Foto: SCANPIX