Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blinkfestivalen

Sundby viste kjempeform og rykket til seier i Blinkfestivalen

Martin Johnsrud Sundby rykket i siste kneika da han vant 60 kilometeren fra Ålgård til Sandnes under Blinkfestivalen onsdag. Petter Northug hang ikke med.

OSLO  20160604.
Martin Johnsrud Sundby under Oslo Skishow 2016 i Holmenkollen
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OSLO 20160604. Martin Johnsrud Sundby under Oslo Skishow 2016 i Holmenkollen Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter om lag 45 av 60 kilometer dannet det seg en duo i tet på vei inn til gatene i Sandnes. Forrige sesongs ener i verdenscupen, Martin Johnsrud Sundby og Simen Hegstad Krüger var fremst etter å ha kvittet seg med finnen Iivo Niskanen én mil før mål.

Inne i Sandnes sentrum gikk Sundby til i diagonal opp den siste kneika, og 32-åringen fikk de meterne han trengte for å vinne. Krüger ble nummer to, mens Niskanen tok tredjeplassen.

Petter Northug gikk også distansen, men klarte ikke blande seg inn i tetkampen. Trener Stig Rune Kveen varslet imidlertid på forhånd at trønderen har fått gjort det han har planlagt av trening i sommer og gleder seg stort til å konkurrere igjen under Blinkfestivalen i Sandnes.

– Alt er egentlig som normalt. Han har vært frisk og rask, og vi har fått gjennomført det vi hadde planlagt av trening. Han er naturligvis ikke helt i toppform, men i god treningsform, sa Kveen til NTB før 60 kilometeren.

Russeren Sergej Ustjugov var også med på kjøret onsdag, men falt av etter de første spurtprisene var utdelt.

Astrid Øyre Slind vant dameklassen. Kari Vikhagen Gjeitnes ble nummer to.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!