Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundbys eneste konkurrent er tsjekkisk og går ikke Tour de Ski

Jakter Tour de Ski-rekord.

SUVEREN: Bare Lukas Bauer har vært like suveren som det Martin Johnsrud Sundby er nå. Petter Northug har blitt knuste av begge. Foto: Heiko Junge / Scanpix
SUVEREN: Bare Lukas Bauer har vært like suveren som det Martin Johnsrud Sundby er nå. Petter Northug har blitt knuste av begge. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby har hatt stålkontroll på Tour de Ski-seieren fra første stavtak av årets tour. Spenningen om sammenlagttriumfen var omtrent forsvunnet allerede etter andre konkurransedag.

Forrige søndag skrev Dagbladet at Sundby var i rute til Lukas Bauers tilsynelatende uslåelige Tour de Ski-rekord, som innbefatter en seiersmargin på hele 2,47 minutter. Det er 31-åringen fremdeles.

Foran dagens avslutningsetappe opp monsterbakken i Val di Fiemme leder Sundby med hele 2,51 minutter på Petter Northug.

Avstanden til Northug vil sannsynligvis øke, men bak Northug følger flere utfordrere som kan gå raskere enn Sundby opp Alpe Cermis og dermed frarøve Sundby Tour de Ski-rekorden.

Kampen om 2. plassen Det gjelder i særdeleshet landslagskollegaene Finn-Hågen Krogh og Didrik Tønseth, som ligger på henholdsvis på 5. og 6. plass i sammendraget. Også Aleksej Poltoranin og Sergej Utsjugov er med i kampen om 2. plassen, som nr. 3 og 4 i sammendraget.

Det blir et bikkjeslagsmål når denne kvintetten trolig samles tidlig i monsterbakken.

- Jeg tror verken jeg, Poltoranin eller Ustjugov har en sjanse til å henge på Didrik opp bakken. Vi vet hva han gjør i motbakkeløp, og jeg tror når vi kommer inn i henget der, så er vi for store til å holde den frekvensen og farta som han gjør, sa Northug til Dagbladet i går.

- Jeg er spent, det er skøyting. Men jeg har en sjanse, hvis de ikke klarer å bli enige der framme tar jeg dem ganske fort igjen, sier Tønseth.

- Alle vet at min fristilsteknikk ikke er den aller beste, men jeg skal spare krefter og kline til mot toppen, varsler Poltoranin.

Bauers utklassing Det var i 2007/08 at Lukas Bauer vant Tour de Ski med hele 2,47 minutter foran René Sommerfeldt og Giorgio Di Centa. Tord Asle Gjerdalen ble beste nordmann på 4. plass.

Det var på det tidspunktet Norge hadde en «tourforbannelse». Fra første utgave i 2006/07 til 2012/13 vant ingen nordmenn, verken på herre- eller kvinnesiden, Tour de Ski sammenlagt.

Nå er plutselig Norge i en helt egen klasse, og Sundby jakter rekorden til Bauer om tidenes største seiersmargin i denne prestisjefulle touren.

I kvinneklassen fortsetter den norske duellen mellom Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg.

AVGJØR: I dag kommer Martin Johnsrud Sundby etter all sannsynlighet til å vinne årets Tour de Ski.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
AVGJØR: I dag kommer Martin Johnsrud Sundby etter all sannsynlighet til å vinne årets Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media