HOLDT IGJEN:  Adam Johnson holder igjen Arsenals Kieran Gibbs. Oppgjøret mellom Arsenal og Sunderland endte 0-0. Foto: EPA/FACUNDO
HOLDT IGJEN: Adam Johnson holder igjen Arsenals Kieran Gibbs. Oppgjøret mellom Arsenal og Sunderland endte 0-0. Foto: EPA/FACUNDOVis mer

Sunderland berget plassen da Arsenal igjen gikk målløse av banen

270 minutter på hjemmebane uten scoring.

Arsenal - Sunderland 0-0

(Dagbladet): Sunderland gjestet Arsenal vel vitende om at ett poeng ville sørge for at de også spiller Premier League neste sesong.

Ett poeng ville også sørge for at Arsenal har tre poeng ned til Manchester United før den siste serierunden.

Og i denne midtukekampen var det ingen av lagene som fant veien til nettmaskene. Dermed kunne Sunderland-spillerne slippe jubelen løs, og ikke bekymre seg før helgens avslutningsrunde i Premier League.

Sunderland-manager Dick Advocaat gikk tårevåt bort til bortefansen etter at plassen var sikret.

For Arsenals del var dette den tredje strake hjemmekampen hvor de går målløse av banen. The Gunners spilte 0-0 mot Chelsea, mens forrige hjemmekamp mot Swansea endte med 0-1-tap.

Sjansesløseri Ikke uventet var det hjemmelaget som tok føringen i kampen. Men selv om Arsenal dominerte i banespillet ble det mest stanging mot et kompakt Sunderland-forsvar, spesielt før pause.

Etter 15 minutters hvile åpnet kampen seg mer opp, Olivier Giroud møtte et innlegg på første stolpe, men ble stoppet av Sunderland-målvakt Costel Pantilimon.

Men det var ikke bare Arsenal som sendte folk i angrep. Steven Fletcher var nær scoring da han prøvde å chippe ballen over Ospina i Arsenal-målet. Sisteskansen var med på notene og fikk avverget til corner.

Fletcher var nære senere i kampen også, men spissen styring gikk ikke innenfor stengene. Brorparten av sjansene var det hjemmelaget som sto bak.

Nær selvmål Nærmest var vertene kvarteret før slutt. Et innlegg passerte samtlige i feltet foruten Sunderland-backen Billy Jones. Det var ikke engelskmannen helt forberedt på. Innlegget spratt opp i skulderområdet hans og videre i stolpen. Heldigvis for Sunderland unngikk Jones å bli en Youtube-yndling.

Innbytter Theo Walcott prøvde seg med et hardt skudd langs bakken minutter før slutt, men Costel Pantilimon reddet. Returen fikk Sunderland-forsvaret ryddet unna.