Sunderland hentet Marseille-kapteinen

Bruce mener Cana er et kupp.

Olympique Marseille's Lorik Cana gives thumbs up to supporters at the end of his match against Atletico Madrid for the Champions League soccer match at the Velodrome stadium in Marseille December 9, 2008.  REUTERS/Jean-Paul Pelissier  (FRANCE)
Olympique Marseille's Lorik Cana gives thumbs up to supporters at the end of his match against Atletico Madrid for the Champions League soccer match at the Velodrome stadium in Marseille December 9, 2008. REUTERS/Jean-Paul Pelissier (FRANCE)Vis mer

(Dagbladet.no): Marseille-kaptein Lorik Cana har blitt satt i forbindelse med vesentlig større klubber enn Sunderland denne sommeren - deriblant Liverpool.

Likevel er det nå klart at den albanskfødte 25-åringen ender opp på Wearside under manager Steve Bruces ledelse. Det melder Sunderland på hjemmesidene sine i kveld.

- Jeg er henrykt over å ha hentet Lorik til klubben. Særlig tatt i betraktning av antallet klubber som hadde erklært interesse for ham, sier Bruce til safc.co.uk.

Den hardttaklende midtbanespilleren har skrevet under på en fireårskontrakt og koster «The Black Cats» i overkant av 50 millioner kroner.

Cana er født i Albania, og representerer fødelandet i landslagssammenheng, men er oppvokst i Sveits. Han ble hentet til fransk fotball av PSG i 2003 før ferden gikk videre til Marseille i 2005. Han har vært klubbens kaptein siden 2007, og ledet Marseille til en sølvmedalje i Ligue 1 forrige sesong bak Bordeaux.

- Han tilfører oss enorme mengder med erfaring både fra klubb- og landslagsnivå og blir en strålende tilvekst. Det å være kaptein for en storklubb som Marseille forteller mye om hva slags spiller og person han er. Jeg er derfor sikker på at han kommer til å bli et fantastisk kjøp for Sunderland, understreker Bruce.