Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sunderland klarte det verken Arsenal eller Liverpool maktet mot Chelsea

Kjempet seg til poeng.

JOBBET KNALLHARDT: John O'Shea og Sunderland, her i duell med Gary Cahill, klarte 0-0 i kveld etter fantastisk arbeidsinnsats. Foto: REUTERS / Andrew Yates / NTB Scanpix
JOBBET KNALLHARDT: John O'Shea og Sunderland, her i duell med Gary Cahill, klarte 0-0 i kveld etter fantastisk arbeidsinnsats. Foto: REUTERS / Andrew Yates / NTB Scanpix Vis mer

Sunderland - Chelsea 0-0:

(Dagbladet): José Mourinhos Chelsea har vært utilnærmelige i Premier League så langt denne sesongen, men mot Sunderland i kveld ble londonlaget stoppet av hjemmelagets fantastiske innsats og viljestyrke.

Gustavo Poyets lag har reist seg på en fantastisk måte etter 0-8-tapet for Southampton i midten av oktober, og etter 0-0 i kveld, har de nå fire seriekamper uten tap.

- Vi visste at vi måtte kjempe hardt og forsvare oss godt, og det er akkurat det jeg synes vi gjorde. Uavgjort er et godt resultat, men vi er litt skuffet nå, sier Sunderlands Sebastian Larsson i et intervju vist på TV 2.

- Vi prøvde å gå for det. Vi følte oss bra. Det vanskelige var å ikke etterlate for store rom defensivt da vi gikk forover, og det synes jeg vi klarte. Forhåpentligvis viste vi kveld at det ikke bare er å komme hit og ta tre poeng, legger svensken til.

Tidlig dominans Chelsea dominerte voldsomt det første kvarteret, og lagets ballsikre spillere, anført av Cesc Fabregas, Eden Hazard og Oscar, fikk trille ball mer eller mindre som de ville.

Chelsea malte og malte, og den første ordentlige muligheten kom da brasilianske Willian kom til skudd på rundt 20 meter.

Driblefanten fikk ordentlig trøkk i kula, men markkryperen gikk i stolpen og ut etter at Costel Pantilimon fikk et par fingertupper på ballen.

Traff stanga Stanislav Ivanovic kom til den neste gode muligheten med Pantilimon vartet opp med en glimrende benparade etter at backen hadde blitt spilt gjennom på høyresiden.

Chelsea fortsatte, men londonlagets balltrilling på Sunderlands halvdel, førte til at hjemmelaget kom til flere brukbare kontringsmuligheter.

Thibaut Courtois i Chelsea-buret ble utfordret skikkelig ved én anledning før pause, men skuddet fra Santiago Vergini touchet tverrliggeren etter en glimrende pasning bak Chelsea-forsvaret fra Lee Cattermole.

Gustavo Poyets menn imponerte hele veien. The Black Cats jobbet knallhardt over hele banen, og spillerne kastet seg inn i takler og blokkeringer hver eneste gang de hadde sjansen.

Frustrert Costa Mot slutten av omgangen var det tydelig at Chelsea-stjernene var frustrerte, og Diego Costa var kanskje heldig som ikke ble utvist.

John O'Shea, som hadde hatt en fantastisk førsteomgang, gikk tøft inn i Costa bakfra, og spanskbrasilianeren svarte med å slenge ut med et spark fra liggende posisjon.

Dommer Kevin Friend valgte imidlertid å beholde kortene på innerlomma.

Etter pause fortsatte kampen i samme spor, og etter 55 minutters spill kom Costa nok en gang i negativ fokus. I en hodeduell med Wes Brown langet superspissen ut høyrearmen, og traff den tidligere United-kjempen midt i fleisen.

Brown gikk rett ned, og på forsøk nummer to slapp ikke Costa unna gult kort, til tross for at han forsøkte å forklare at det var et uhell.

Et tålmodig Chelsea-lag fortsatte å trille ball, men slet voldsomt med å penetrere Sunderlands hardtarbeidende bakre firer.

Ti minutter før slutt kom Sunderland på en av flere gode kontringer, men nok en gang ble hjemmelaget stoppet.

Sunderland-sjanser Innbytter Jozy Altidore kriget seg til en avslutning i feltet, men Courtois reddet glimrende.

NESTEN: Sunderland-keeper Costel Pantilimon vartet opp med en strålende benparade da Branislav Ivanovic kom til en god mulighet. Foto: REUTERS / Andrew Yates / NTB Scanpix
NESTEN: Sunderland-keeper Costel Pantilimon vartet opp med en strålende benparade da Branislav Ivanovic kom til en god mulighet. Foto: REUTERS / Andrew Yates / NTB Scanpix Vis mer

Like etter var det Adam Johnson som kom til en potensielt farlig avslutning, men skuddet fra midtbanemannen gikk utenfor Chelsea-målet.

Tre minutter før slutt kom Johnson til skudd nok en gang, men avslutningen gikk - igjen - like utenfor Courtois' mål.

Chelsea kom med en liten sluttspurt helt på tampen, men klarte aldri å overliste Pantimilion.

London-laget topper uansett fortsatt Premier League suverent. Mourinhos menn er nå sju poeng foran Southampton, med en kamp mer spilt.

Sunderland rykker opp til 13. plass etter kveldens poeng. Poyets lag er imidlertid bare to poeng over direkte nedrykk.

FRUSTRERT: Chelseas Diego Costa havnet i dommerens bok etter en å ha langet ut mot Wes Brown. Foto: AP Photo / Scott Heppell / NTB Scanpix
FRUSTRERT: Chelseas Diego Costa havnet i dommerens bok etter en å ha langet ut mot Wes Brown. Foto: AP Photo / Scott Heppell / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media