Sunderland-spiller tatt for råkjøring i 180 kilometer i timen

Forklaring: Trodde han flyktet fra Newcastle-fans.

PARKERTE POLITIET: Sunderland-spiller Grant Leadbitter (t.v.) trodde han ble forfulgt av Newcastle-supportere, som viste seg å være politimenn i sivil.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
PARKERTE POLITIET: Sunderland-spiller Grant Leadbitter (t.v.) trodde han ble forfulgt av Newcastle-supportere, som viste seg å være politimenn i sivil.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet.no): Den intense rivaliseringen mellom nordøstnaboene Sunderland, Newcastle og Middlesbrough er vel dokumentert, men det hører med til sjeldenhetene at spillerne føler seg truet av motstandernes supportere.

Det gjorde imidlertid Sunderland-spiller Grant Leadbitter etter en bytur tidligere i sommer. 23-åringen var ute i Newcastle da han havnet i klammeri med en gjeng «Magpies»-fans.

Da han satte seg i bilen på vei hjem til County Durham, følte Leadbitter seg overbevist om at noen fulgte etter ham ut av byen. Da han kom ut på motorveien tråkket han på gasspedalen på sin BMW M6 for å riste av seg forfølgerne, men de la seg på hjul. Da han bremset ned igjen, bremset også bilen bak ned, og da han byttet fil, fulgte bilen bak på.

Men det var ikke fotballfanatikere fra Newcastle, på utkikk etter å sette en støkk i en Sunderland-spiller, som hadde tatt opp jakten, men en sivil politipatruljebil.

Da farten kom opp i 180 kilometer i timen, turte ikke politiet å fortsette jakten. Dermed var det fram med blålysene for å stoppe en livredd Leadbitter.

- Hjertet mitt slo raskt, jeg var redd og ønsket å komme meg hjem så fort som mulig, sa Leadbitter, ifølge ESPN Soccernet, da han møtte i retten i dag, tiltalt for råkjøring.

Dommer Roger Elsey festet lit til Leadbitters forklaring på bakgrunn av hva som hadde skjedd tidligere på kvelden, noe som var formildende omstendigheter. Men i og med at han hadde kjørt forbi politibilen, burde han ha fått med seg at kjøretøyet som fulgte etter ham, var det samme han hadde kjørt forbi.

Rettssaken endte med at Leadbitter ble ilagt et kjøreforbud på 14 dager, bøtelagt for 250 pund og dømt til å betale saksomkostninger.

Leadbitters arbeidsgiver Sunderland ønsket ikke å kommentere saken da de anså den som et privat anliggende.