Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sunderland-spissene lekte med Chelsea

Slo ligalederen 3-0. På Stamford Bridge.

UVENTET: Sunderlands Nedum Onuoha satte inn det første målet, etter noe så sjeldent som et soloraid fra høyrebacken. Det var Chelseas første baklengs på Stamford Bridge på 917 minutter.Foto: SCANPIX/EPA/FELIPE TRUEBA
UVENTET: Sunderlands Nedum Onuoha satte inn det første målet, etter noe så sjeldent som et soloraid fra høyrebacken. Det var Chelseas første baklengs på Stamford Bridge på 917 minutter.Foto: SCANPIX/EPA/FELIPE TRUEBA Vis mer

(Dagbladet): Chelsea - Sunderland 0-3.

Nyheten om Manchester Uniteds uavgjortresultat borte mot Aston Villa ble nok mottatt med smil på Stamford Bridge i går ettermiddag.

For Chelsea på hjemmebane har vært nesten ensbetydende med seier denne sesongen, og motstander Sunderland kom til London med 11 strake tap for de blå.

Null baklengs hadde Stamford Bridges hjemmesupportere opplevd før kveldens kamp.

Men Sunderland viste at laget ikke er uslåelig på eget gress. «Mackems» storspilte ligalederen ut av stilen, og sikret en oppsiktsvekkende borteseier.

- For to uker siden ble vi ydmyket (mot Newcastle, journ.anm), og nå ville vi ha et svar. Det fikk vi. Vi vant fullt fortjent, sier manager Steve Bruce.

- Chelsea er et strålende lag. Newcastle-kampen var kanskje den verste i min tid, og denne er kanskje en av de beste, sier Bruce.

Raknet bakover
Chelsea åpnet riktignok best, og hadde også den første store sjansen i kampen etter knappe tjue minutter. Juri Zjirkov driblet seg vakkert gjennom Sunderland-forsvaret, men avslutningen ble for svak.

Så tok Sunderland fullstendig over.

Uten John Terry og Alex i midten slo Chelsea-forsvarer stadig større sprekker, og Danny Welbeck og Asamoah Gyan herjet med de blås bakre rekker.

Branislav Ivanovic var ytterst heldig som fikk fortsette da han brukte ulovlige midler for å stoppe Welbeck som sistemann etter 30 minuttene, og like før pause holdt ikke de ulovlige midlene heller.

Petr Cech hadde allerede reddet Chelsea fra flere baklengs med strålende målvaktspill da Sunderland tok ledelsen i omgangens siste minutt. Og ledermålet var vakkert.

Høyreback Nedum Onuoha satte fart fra 30 meter, dro av tre-fire Chelsea-spillere, og trillet ballen forbi den tsjekkiske keeperen.

DOBLET: Asamoah Gyan storspilte sammen med Danny Welbeck foran hos bortelaget, og scoret selv det andre målet.Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi
DOBLET: Asamoah Gyan storspilte sammen med Danny Welbeck foran hos bortelaget, og scoret selv det andre målet.Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi Vis mer

- Jeg har faktisk scoret en del mål, men for å være ærlig har det blitt en del rotete scoringer. Denne var bedre, sier Onuoha.

- Vi kaller ham Diego nå, fleiper Bolo Zenden.

Chelseas første baklengs på Stamford Bridge denne sesongen.

Strålende 2-0
Vondt ble verre for hjemmelaget da baklengs nummer to kom like etter pause.

Igjen rev Sunderland-spissene Chelsea-forsvaret i filler, Asamoah Gyan og Boudewijn Zenden kombinerte strålende, og ghaneseren vred ballen rundt Petr Cech da han fikk den tilbake alene med målvakten.

Steve Bruces menn var i ferd med å få til noe stort.

For Chelsea klarte aldri å sette i gang noen sluttspurt utover i omgangen, slik de normalt har for vane.

I stedet fikk hjemmelaget enda en i trynet i sluttminuttene.

Ashley Cole slo en hårreisende feilpasning inn foran eget mål, og Danny Welbeck kunne spasere inn lagets tredje.

Dermed klarte ikke Chelsea å utnytte Manchester Uniteds poengtap i går, mot et Sunderland som neppe vil glemme denne kvelden på en stund.

- Vi spilte strålende. Vi har jobbet som dette hver uke, og har blitt bedre og bedre etter den Newcastle-kampen, sier Danny Welbeck.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media