Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sunderland til ligacupfinalen etter høydramatisk avslutning mot United

Måtte avgjøres på straffespark.

 NESTEN MATCHVINNER:  Uniteds Jonny Jonny Evans scoret målet som kunne holdt for United - men ekstraomganger og straffesparkkonkurranse ødela for en finalebillett til de røde.  Foto: AP Photo / Jon Super / NTB Scanpix
NESTEN MATCHVINNER: Uniteds Jonny Jonny Evans scoret målet som kunne holdt for United - men ekstraomganger og straffesparkkonkurranse ødela for en finalebillett til de røde. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Manchester United - Sunderland 1-2 på straffer  (2-1 etter full tid)
(3-3 sammenlagt)

(Dagbladet): Takket være at United-spillerne sleit med å sette sine straffer, gjorde Sunderland livet surere for David Moyes.

For gjestene kapret billetten til ligacupfinalen på Wembley på aller mest dramatisk måte, etter å ha vunnet straffesparkkonkurransen på Old Trafford.

United ledet kampen på bortemål. Men da det gjensto vel et minutt av ekstraomgangene utliknet Sunderland til 1-1. En rask scoring av Hernandez sørget for at United kunne avgjøre det på straffer.

Men det måtte Moyes se på at ikke gikk den veien han ønsket.

- Å ha en dag som dette er fantastisk for alle, men det er også bra for fotballen, sier Sunderland-manager Gus Poyet til BBC etter kampen.

Mata-budet godtatt De som vil av United-spillerne, kan derimot glede seg over at klubben mest sannsynlig sikret seg en ny spiller i kveld.

Chelsea skal ha godtatt budet klubben har lagt inn på Juan Mata tidligere onsdag. Dermed ser United ut til å bli 377 millioner kroner fattigere, men en spanjol rikere, melder Telegraph.

Ifølge den engelske avisen vil Chelsea-spilleren gjennom den medisinske testen i morgen. I tillegg vil han mer enn doble ukelønna han har hatt i Chelsea, på rundt 715 000 kroner, når han blir United-spiller.

Mata trente ikke med Chelsea i dag, og forsterket med det ryktene om at han er på vei til Old Trafford.

Måtte score Sunderland vant den første kampen 2-1 hjemme på Stadium of Light, og er formsterke. Laget har kun et tap på de foregående ti kampene.

Kampen bød ikke på all verdens underholdning, særlig ikke etter at de røde hadde scoret det målet de absolutt måtte score for å ha en sjanse på finalebilletten.

Kampen bød på tre sjanser, før United tok ledelsen 1-0.

Den første kom ved Javier Hernández i det åttende minutt, den andre ved Sunderlands italienske spiss Fabio Borini i det 21. minutt.

Men det var først etter forarbeid av Kagawa i det 37. minutt at det virkelig ble farlig. Japaneseren slo et flott innlegg mot Fletcher på bakerste stolpe, som skotten satte med kneet i tverrliggeren. Returen satte Welbeck rett i keeper Mannone.

Bare sekunder senere kom scoringen. Corneren fra Januzaj ble flikket videre av Welbeck. Ballen havnet hos en umarkert Jonny Evans på bakerste, som fra få meters hold hadde få problemer med å heade ballen inn i nettet.

Avgjort på straffespark I andre omgang var det Sunderland sin tur til å kjenne på må-score-presset. For et mål ville holde for United, men ligacupreglene sier at bortemål teller først etter at det er gjennomført ekstraomganger.

Og Sunderland presset på. Rett før det var spilt åtti minutter var ikke gjestene langt unna en utligning - først på skudd fra Adam Johnson og deretter et skudd fra Fabio Borini som strøyk stolpen.

Kampen gikk over i ekstraomganger. Der skjedde det aller meste de siste to minuttene av den andre ekstraomgangen. I det 119. minutt utliknet Gardner med et skudd fra 20 meter. Ballen ender i mål etter en gigatabbe av United-keeper de Gea.

Men gleden ble kortvarig for Sunderland, som bare sekunder senere måtte se at måltyven Hernandez fikk lurt ballen inn i Sunderland-nettet via tverrliggeren.

Dermed endte kampen på mest mulig dramatisk måte - med straffekonkurranse.

Der trakk gjestene det lengste ståret, og kan dermed juble for å ha sikret seg billett til ligacupfinalen på Wembley 2. mars mot City.

Darren Fletcher satte Uniteds eneste straffe, mens Sung-Yueng Ki og Marcos Alonso satte begge sine for Sunderland.

 TIL UNITED:  Mens United spilte mot Sunderland, godtok Chelsea budet på Juan Mata. Foto: AP Photo / Julio Cortez / NTB Scanpix
TIL UNITED: Mens United spilte mot Sunderland, godtok Chelsea budet på Juan Mata. Foto: AP Photo / Julio Cortez / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart