Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sunderland topper hooligan-lista

Sunderland var den klubben i England som fikk flest supportere arrestert i forbindelse med fotballkamper sist sesong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I følge engelsk politi ble hele 223 Sunderland-supportere arrestert etter voldelig oppførsel i 1999-2000 sesongen. På de neste plassene fulgte Chelsea med 168 og Manchester City med 165 arrestasjoner.

I følge avisa The Independent var det to spesielle episoder som førte de to klubbene øverst på den lite flatterende statistikken.

  • Før kampen mot Derby i september ble 53 Sunderland-supportere arrestert på en buss etter at politiet fant ut at de hadde planer om å angripe rivaliserende fans.
  • Hele 100 personer ble anholdt i januar da politiet oppdaget våpen blant en gruppe Chelsea-supportere før lokaloppgjøret mot Tottenham.

    Også de øvrige klubbene i Premier League har sine svin på skogen. Serievinner Manchester United fikk 88 arrestasjoner sist sesong, noe som likevel betegnes som brukbart med tanke på at mer enn én million mennesker var innenfor murene på Old Trafford sist sesong.

    Både Arsenal og Liverpool befinner seg på omtrent samme nivå som United med henholdsvis 89 og 80 arrestasjoner. Snillest i toppdivisjonen er Southampton med bare 15 annholdte personer.

    Ellers i ligasystemet var beryktede Milwall høyt oppe med sine 102 arrestasjoner, mens Wycombe og Macclesfield befant seg i andre ende av skalaen uten en eneste anmeldelse.