HØYEST TOPPFART: Sunderlands Lynden Gooch (til venstre) og Southamptons Shane Long er de to spillerne som har hatt høyest toppfart så langt denne Premier League-sesongen. Foto: Shutters / Reuters
HØYEST TOPPFART: Sunderlands Lynden Gooch (til venstre) og Southamptons Shane Long er de to spillerne som har hatt høyest toppfart så langt denne Premier League-sesongen. Foto: Shutters / ReutersVis mer

Sunderland-unggutt knuser superstjernene i oversikt over spillere med høyest toppfart

Southampton og Sunderland møtes i ligacupen i kveld. Der kan de to spillerne i Premier League med høyest toppfart stå overfor hverandre.

(Dagbladet): Theo Walcott og Jésus Navas er to ekstremt hurtige fotballspillere. Men ingen av dem er inne blant de raskeste på The Telegraph sin liste over de 20 spillerne som har oppnådd høyest toppfart i Premier League denne sesongen.

Det er statistikkbyrået Opta som har gjort målingene. Inne på topp 20-listen finner vi også en nordmann.

Helt øverst på lista finner vi Southamptons rutinerte ire, Shane Long, og Sunderlands ikke fullt så kjente unggutt, Lynden Gooch. Stjernenavn som Raheem Sterling, Sergio Agüero, Anthony Martial, Willian og Eden Hazard er ikke på lista.

Verdens raskeste mann, Usain Bolt, har for øvrig hatt en topphastighet på 44,64 km/t.

The Sun satte opp en lignende liste basert på 2015/2016-sesongen, den så slik ut.

Her er listen:

1. Shane Long, Southampton: 35,31 km/t

Foto: Reuters
Foto: Reuters Vis mer

Det har ikke lyktes foran mål for Long de første kampene i 2016/2017-sesongen, og han har enda har til gode å score . Den lynhurtige iren har flere gule kort enn mål for Southampton så langt denne sesongen.


2. Lynden Gooch, Sunderland: 35,19 km/t

Foto: Matt McNult
Foto: Matt McNult Vis mer

Gooch, som er født i 1995, fikk sin Premier League-debut i serieåpningen mot Manchester City. Midtbanespilleren ble født i USA, men har engelsk far og irsk mor. Har likevel valgt USA som sitt landslag, ifølge FourFourTwo. Står med tre gule kort så langt i år.

3. Kyle Walker, Tottenham: 35,18 km/t

Walker holdt på med sprint i sine yngre dager før han valgte å satse på fotball. Dannet muligens en av tidenes hurtigste høyresider da også Aaron Lennon spilte på samme side for noen år siden.

4. Jamie Vardy, Leicester: 35,1 km/t

Foto: Lindsey Parnaby / Anadolu Agency
Foto: Lindsey Parnaby / Anadolu Agency Vis mer

Vardy har ikke klart å fortsette i samme målspor som i fjor, men har holdt farten oppe. Ble nylig nominert til Gullballen for første gang i sin karriere.

5. James McClean, West Bromwich: 35,04 km/t

Nok en ire som innehar en høy toppfart. Fikk seg en smell i 1-2-tapet mot Liverpool i helgen, men bør være klar for helgens batalje mot Manchester City.

6. Andre Gray, Burnley: 34,87 km/t

Gray ble suveren toppscorer i Championsship i fjor, men står kun med ett mål på fem Premier League-kamper denne sesongen. Fått mest oppmerksomhet for at han ble utestengt i fire kamper på grunn av gamle Twitter-meldinger tidligere i sesongen.

7. Adama Traoré, Middlesbrough: 34,84 km/t

I en alder av 20 år har spanske Traoré allerede rukket å debutere for A-laget til Barcelona, spille over 60 kamper for Barcelona B og rykke ned med Aston Villa. Nå befinner han seg på vingen til Middlesbrough.


7. Eric Bailly, Manchester United: 34,84 km/t

Foto: PA Images
Foto: PA Images Vis mer

Uniteds nyinnkjøpte ivorianer imponerte stort innledningsvis i sesongen, men har - som resten av laget - ikke prestert i det siste. Måtte ut med skade i helgens kamp mot Chelsea, og er ute i to måneder.

9. Etienne Capoue, Watford: 34,83 km/t

Capoue har vært en viktig årsak til at Watford befinner seg på øvre halvdel av tabellen. Fire mål på ni kamper fra midtbaneposisjon er kruttsterkt, og han er med dét Watfords toppscorer.

10. Wilfried Zaha, Crystal Palace: 34,79 km/t

Driblefanten er én av få spillere i Premier League som utfordrer omtrent hver gang han får ballen. Sliter med å produsere målpoeng. Står kun med seks mål og tre målgivende på de to siste sesongene i Palace-trøya.

11. Maya Yoshida, Southampton: 34,78 km/t

Spilte fra start i åpningskampen mot Watford, men har sett resten av kampene fra diverse innbytterbenker rundt om i England. Japaneren er ett av få asiatiske innslag i Premier League, og den eneste asisatiske spilleren på denne listen

11. Theo Walcott, Arsenal: 34,78 km/t

Foto:  EPA
Foto:  EPA Vis mer

Mange ville nok trodd denne mannen var høyere opp på lista enn det han er. Walcott har hatt en knallgod sesonginnledning, og står med fem mål på ni kamper i Premier League for et Arsenal-lag som deler førsteplassen i ligaen sammen med Manchester City.

13. Héctor Bellerín, Arsenal: 34,77 km/t

Bellerin er så hurtig at har blitt sammenlignet med Usain Bolt. Begge to har samme sponsor i Puma, og rett før sommerferien ble det inngått en slags avtale om at de skal løpe mot hverandre for å sjekke hvem som er raskest.

13. Marko Arnautovic, Stoke: 34,77 km/t

«Østerrikes Zlatan» har slitt med å prestere på et Stoke-lag som ligger rett over nedrykksstreken. Var ryktet bort i sommer, men valgte å bli.

15. Sadio Mané, Liverpool: 34,75 km/t

Mané har scoret fire mål på åtte Liverpool-kamper denne sesongen etter overgangen fra Southampton. Avsluttet et glimrende Liverpool-angrep mot West Bromwich i helgen da han satte inn 1-0-scoringen.

16. Michail Antonio, West Ham: 34,74 km/t

Antonio er både god i lufta og hurtig til beins. Banket inn fem kasser på de fire første PL-matchene, og ble belønnet med plass i Englands landslagstropp da de møtte Slovakia i september.

17. Vincent Janssen, Tottenham: 34,69 km/t

Ble toppscorer i nederlandsk æresdivisjon i fjor med 27 mål på 34 kamper for AZ Alkmaar, men har enda ikke slått gjennom i Premier League. Janssen har kun scoret i ligacupen så langt. Scoret senest da Tottenham røk mot Liverpool i går.

18: Erik Pieters, Stoke: 34,65 km/t

Spilleren som hadde flest taklinger i Premier League forrige sesong. Står med 18 A-landskamper for Nederland.

18. Jésus Navas, Manchester City: 34,65 km/t

Mannen som lenge slet med hjemlengsel har slitt med å spille fra start for Manchester City etter at landsmann Pep Guardiola tok over. Én målgivende på åtte opptredener for City så langt i år.

20. Joshua King, Bournemouth: 34,61 km/t

Foto: AP
Foto: AP Vis mer

Den siste måneden har King fått mest oppmerksomhet for den lille ordkrigen med Ole Selnæs i etterkant av Aserbajdsjan-kampen her hjemme. Ble byttet ut i helgens 0-0-kamp mot Tottenham.

Kilder: Wikipedia, Soccerbase.com, FourFourTwo, The Telegraph, The Sun