Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundgot-Borgen åpner for endret rolle etter OL

- Men jeg må bli tatt med i prosessen.

• Først i Dagbladet forrige mandag: Slo alarm om spiseforstyrrelser - fikk sparken

TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet.no): Jorunn Sundgot-Borgen har ingen problemer med at organiseringen av helseavdelingen og ernæringsavdelingen i Olympiatoppen skal diskuteres på nytt etter OL.

- I en prestasjonsbedrift hvor man stadig utvikler prestasjonskulturen, er man nødt til å gjøre det. Men alle må tas med i prosessen, understreker Sundgot-Borgen overfor Dagbladet.no.

Hun trakk i dag oppsigelsen til Olympiatoppen etter at toppidrettssjef Jarle Aambø grep inn og reverserte omorganiseringen.

Åpen for ny organisering

Sundgot-Borgen sa opp etter at hun ble fratatt styringen i ernæringsavdelingen. Men hun utelukker heller ikke å kunne fortsette kun med ansvaret for arbeidet med spiseproblemer etter den nye evalueringen.

- Det må jeg vurdere når vi kommer dit, sier hun.

Et av budskapene fra Olympiatoppen i dag er nemlig styrket satsing på arbeidet med spiseforstyrrelser.

FORTSETTER SAMARBEIDET: Jorun Sundgot-Borgen og Jarle Aambø har funnet en løsning begge kan leve med. Foto: Stian Lysberg Solum
FORTSETTER SAMARBEIDET: Jorun Sundgot-Borgen og Jarle Aambø har funnet en løsning begge kan leve med. Foto: Stian Lysberg Solum Vis mer

- Vi får nye ressurser, og jeg kan være åpen for en ny organisering, sier Sundgot-Borgen.

- Alle parter må med

Hun gjentar imidlertid at en forutsetning er at alle parter inkluderes i forkant av en omorganisering. For det var behandlingen av henne som fikk henne til å si opp.

- Jeg ble informert om at jeg mistet ansvaret på slutten av et møte. Slikt sømmer seg ikke, og jeg finner meg ikke i å behandles slik, sier Sundgot-Borgen i dag om episoden som utløste oppsigelsen.

Nå har imidlertid hun og Aambø fått «røsket opp», slik hun selv uttrykker det, og begge parter sier seg glade for å fortsette samarbeidet.

Kan hente ekstern hjelp

Jarle Aambø har beklaget måten han håndterte saken på, og lover også at prosessen i neste omgang vil bli grundigere.

- Vi kommer til å involvere flere fagavdelinger, og henter kanskje inn eksterne folk også, sier Aambø til Dagbladet.no.

image: Sundgot-Borgen åpner for endret rolle etter OL

Blant annet vil sjefslege ved Olympiatoppen, Sverre Mæhlum, forespørres om å lede arbeidet. Mæhlum sitter i dag i Olympiatoppens Fagråd.

• Tidligere på Dagbladet.no:

Vibeke Skofterud: - Skremmende og tragisk
Ingrid Kristiansen: Du fjerner ikke personen med mest kunnskap

Esten O. Sæther-kommentar: Vis at du er sjefen, Tove!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media