Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundgot-Borgen fortsetter i jobben

Enig med Aambø.

• Først i Dagbladet forrige mandag: Slo alarm om spiseforstyrrelser - fikk sparken

(Dagbladet.no): Jorunn Sundgot-Borgen og toppidrettssjef Jarle Aambø har blitt enige om en løsning på konflikten om organiseringen av arbeidet med spiseforstyrrelser og prestasjonsernæring i Olympiatoppen. I alle fall foreløpig.

Sundgot-Borgen sa opp stillingen i Olympiatoppen etter at hun ble fratatt lederansvaret for ernæringsavdelingen, for kun å jobbe med spiseforstyrrelser.

I en pressemelding opplyser Olympiatoppen at de utsetter prosessen med omorganisering til etter sommerens OL i Beijing.

Sundgot Borgen skal dermed fortsatt lede arbeidet knyttet til spiseforstyrrelser i helseavdelingen, og også fortsette som leder for ernæringsavdelingen.

- Jeg er glad for at Jorunn blir med videre på laget. Hun er dyktig og viktig på sitt fagområde i Olympiatoppen. Vi er alle enige om at vi må ha gode arbeidsbetingelser på området spiseforstyrrelser, sier Aambø.

Olympiatoppen varsler samtidig at det etter OL vil bli satt i gang en grundig prosess for å planlegge hvordan arbeidet med prestasjonsernæring og spiseforstyrrelser i Olympiatoppen skal organiseres i framtida.

- Jeg er veldig tilfreds med at dette har løst seg nå. Jeg synes Jarle viste gode lederegenskaper ved å reversere prosessen. Etter denne løsningen vil vi få bedre muligheter til å hjelpe utøvere med spiseproblemer og forebygge spiseproblemer, sier Jorunn Sundgot Borgen.

FORTSETTER: Jorunn Sundgot-Borgen får tilbake lederansvaret for ernæringsavdelingen i Olympiatoppen. Foto: Scanpix
FORTSETTER: Jorunn Sundgot-Borgen får tilbake lederansvaret for ernæringsavdelingen i Olympiatoppen. Foto: Scanpix Vis mer

• Tidligere på Dagbladet.no:

Vibeke Skofterud: - Skremmende og tragisk

Ingrid Kristiansen: Du fjerner ikke personen med mest kunnskap

Esten O. Sæther-kommentar: Vis at du er sjefen, Tove!

image: Sundgot-Borgen fortsetter i jobben
image: Sundgot-Borgen fortsetter i jobben
UTSETTER PROSESSEN: Toppidrettssjef Jarle Aambø.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media