- Sundgot er altfor fair til å være spiss

Fjørtoft mener få spiller mer fair i Tippeligaen.

(Dagbladet.no): Selv om han er mannen som sikret Lillestrøms avansement til cupfinalen, er det ikke mye ros å hente for Arild Sundgot.

Reaksjonene har vært såpass sterke at Norges Fotballforbund har rykket ut og forsikret at LSK-spissen ikke kan straffes for handsen forut for 2-0-målet.

Da scoringen kom visste LSK-manager Jan Åge Fjørtoft umiddelbart hva som ville bli fokuset etterpå. Og han har ingen problemer med å innrømme at Sundgot gjorde en feil.

- Det vi registrerer er at Arild la seg flat, og det gjør vi også, sier Fjørtoft til Dagbladet.no.

Ber folk være varsomme

Han synes imidlertid det blir umulig for andre å uttale seg om hva de ville gjort i Sundgots situasjon.

- Folk skal være varsomme med det. Du kan ikke sette deg inn i situasjonen til den som er oppi det der og da. Folk reagerer forskjellig på press og trykk i en kamp, sier Fjørtoft, som selv ikke så handsen da det skjedde.

Tidligere i dag sa Arne Larsen Økland til Dagbladet.no at det er vanskelig å fordømme det Sundgot gjorde, fordi spisser ofte får dommeravgjørelser mot seg. Økland huskes fortsatt for sine gode sportsånd i en kamp mot Bayern München i 1981, da han ga dommeren beskjed om at en ball som ble dømt i mål, aldri var inne. På det tidspunktet ledet Bayer Leverkusen kampen med betryggende 3-0.

FAIR: Arild Sundgot er egentlig for fair til å være spiss, mener Jan Åge Fjørtoft. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
FAIR: Arild Sundgot er egentlig for fair til å være spiss, mener Jan Åge Fjørtoft. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Fjørtoft tror Økland også hadde andre motiver enn å bare være fair.

- Hadde han ikke sagt det, kunne Bayern kanskje protestert og fått omkamp, sier han.

LSK-manageren synes det er synd at Sundgot nå blir hengt ut som juksemaker.

- Jeg forventet at han skulle bli kalt juksemaker. Og jeg forsvarer ikke Arild en centimeter for det målet, men han er en av de mest fairspillende i Tippeligaen og i LSK. Jeg synes egentlig Sundgot er altfor fair til å være spiss, sier Fjørtoft.

Få tilskuere

Bare 6700 mennesker hadde funnet veien til Åråsen i går kveld, et tilskuertall godt under det LSK vanligvis har i serien.

Fjørtoft har tidligere i år startet en debatt rundt cupens framtid, og at det må tas grep for å gjøre den mer attraktiv.

- Hvordan forklarer du så få tilskuere på en av årets viktigste kamper for LSK?

- Sundgot er altfor fair til å være spiss

- Vi er litt for prestasjonsavhengige. Den dårlige kampen på sønadg gjorde nok av vi fikk 3000 færre tilskuere. Sånn er det i Lillestrøm. Men vi har økt fra snaue 7000 til 9500 denne sesongen, så vi er på rett vei, sier han.

FÅ TILSKUERE: Stadion var bare litt over halvfull i går kveld. Jan Åge Fjørtoft tror de mistet noen tusen da de tapte seriekampen mot Stabæk på søndag.