I VEIEN: Dårlige Hønefoss-avslutninger og en god Viking-keeper Rune Jarstein sørget for nok et tap for Hønefoss. Foto: Christian Thomassen, Scanpix
I VEIEN: Dårlige Hønefoss-avslutninger og en god Viking-keeper Rune Jarstein sørget for nok et tap for Hønefoss. Foto: Christian Thomassen, ScanpixVis mer

Sundgot er fortsatt i fare

Viking vant da Hønefoss-spissene sløste.

||| HØNEFOSS/OSLO (Dagbladet): Hønefoss - Viking 0-1.

To lag i poengnød - to trenere under hardt press: Kun seier og tre poeng var godt nok for både Hønefoss og Viking før dagens kamp på AKA Arena.

Spillemessig framgang - men fortsatt null poeng til Hønefoss. Dermed må Ole Bjørn Sundgot leve med videre spekulasjoner rundt jobben hans.

- Det tar lang tid å bli et topplag. I dag har vi mange sjanser vi kan sette. Vi kan ikke klage på gutta i dag, sier Sundgot til NRK.

- Sånn er fotballenHan overlater til klubbledelsen å ta stilling til om han bør fortsette.

- Om det er jeg eller en annen skal trene laget, må klubben bestemme. Men i dag handlet det om å sette sjanser, sier han.

Åge Hareide, som var Sundgots trener i Molde i sin tid, kjenner til mekanismene rundt et lag og en trener i motgang.

- Sånn er fotballens verden. I fjor var han helt i Hønefoss og tok laget til Tippeligaen. Men slik er det, det er det siste resultatet som gjelder, sier Hareide.

Annulert Viking-mål Viking åpnet best, og Patrik Ingelsten fikk feilaktig annullert en scoring for offside etter 13 minutters spill.

MATCHVINNER: Vikings Patrik Ingelsten setter den avgjørende 1-0-straffen.
Foto: Christian Thomassen, Scanpix
MATCHVINNER: Vikings Patrik Ingelsten setter den avgjørende 1-0-straffen. Foto: Christian Thomassen, Scanpix Vis mer

Hjemmelaget overtok mer etterhverog Davy Angan hadde to kjempemuligheter til å besørge årets første Hønefoss-scoring uten å lykkes.

Kamal Saaliti og Leo Olsen hadde også hver sin gyldne mulighet før pause, og alt i alt var Viking heldige som kunne gå i garderoben med 0-0.

Straffe Publikum hadde knapt rukket å sette seg etter avspark i andre omgang, før gjestene fra Stavanger fikk straffespark.

Hønefoss-keeper Steve Clark måtte gi retur på et skudd, og måtte ty til ulovlige midler.

Patrik Ingelsten satte straffen sikkert i mål - etter bare 40 sekunders spill av andre omgang.

Etter straffemålet dabbet kampen av både i intensitet og kvalitet, uten at noen av lagene skapte de store målsjansene.

FORTSATT UTSATT: Ole Bjørn Sundgots Hønefoss viste spillemessig framgang. Så spørs det om det er godt nok til å redde jobben. Foto: Erlend Aas, Scanpix
FORTSATT UTSATT: Ole Bjørn Sundgots Hønefoss viste spillemessig framgang. Så spørs det om det er godt nok til å redde jobben. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer

En stygg feilpasning av Hønefoss' Håkon Skoseid ga Patrik Ingelsten en gratisjanse et drøyt kvarter før full tid, men han klarte ikke å overliste Steve Clark.

StillingskrigDavy Angan fikk en bra skuddmulighet for hjemmelaget i det 77. minutt, men en Viking-fot kom i veien, og det ble hjørnespark.

Stillingskrig - og lite offensivt spill de siste ti minuttene - og Viking dro i land en svært viktig borteseier.

Åge Hareide får med denne sieeren et pusterom, mens Ole Bjørn Sundgot trolig må forberede seg på i beste fall fortsatte spekulasjoner om framtida.