Sundgot i 90

ULLEVAAL (Dagbladet): Fire minutter før slutt ordnet Ole Bjørn Sundgot straffe. Den brant Tommy Berntsen. Men på slaget 90 gjorde Sundgot alt sjøl. Og vant kampen.

Sundgot senket Start i 90. minutt

Glimt-duo senket Odd

Rekdal: Det glipper for oss

Live-referat fra alle kampene

Tabellen

Fakta fra Tippeliga-runden LYN-START 1-0

Banens Beste: Ole Bjørn Sundgot, LYN

- Jeg trodde ærlig talt det ikke ville gå da vi ikke scoret på straffesparket, sier Ole Bjørn Sundgot.

- Vi hadde jo ikke spilt noen stor kamp. Men heldigvis er det fightervilje i dette laget _ vi liker oss på tabelltoppen og vil vinne.

- Og derfor vant vi også.

Og det var en stor Sundgot-prestasjon som avgjorde matchen. I tett nærvær av Start-stopper Preben Gundersen kontrollerte han ballen på ypperste vis. Og da vendingen kom, og den avgjørende berøringen, hang ikke Start-forsvareren med.

Da Lyn først vant sørget Sundgot for at det skjedde på mesterlig vis.

Og slike seirer kjennetegner en serieleder. Det eneste Lyn mangler for å likne et topplag er publikum. For da Oslo-laget skulle forsvare den øverste plassen i Tippeligaen kom det bare 3062 tilskuere.

Og;

Alle de som ikke var der kan da ikke være på hytta.

For Start var det spillemessig framgang. Det var også en befrielse for Start-trener Jan Halvor Halvorsen og kunne slå fast at Steinar Pedersens posisjon er i midtforsvaret. En jobb han overtok da Helge Bjønsaas ble skadet allerede etter 13 minutter. Og som han helt sikkert kommer til å beholde.

- Jeg kan ikke klage på innsatsen, sier Start-treneren. - Gutta skal ha for den. Men det er surt og ikke få med seg ett poeng når vi holder serielederen helt til kampens siste minutt. Og det hadde ikke vært noe å si på uavgjort heller.

Borteseier ville heller ikke reist ramaskrik av protester. Og Start hadde en enorm mulighet til å ta ledelsen midtveis i andre omgang. Men Donatas Vencevisius, han som kom aleine med Lyn-keeper Thomas André Ødegaard, er ikke den store avslutteren.

Det er han for øvrig ikke aleine om i Start-laget.

LINJENE TIL BLIKKET

I de fire første og de fire siste minuttene av kampen hadde Lyn skikkelig trøkk på Start. Det endte med to store målsjanser helt i begynnelsen, og et brent straffespark, et seiersmål og enda en gedigen mulighet mot slutten. Og alt det andre hadde gjestene rimelig god kontroll på. Det var i avslutningsfasene Start feilet på Ullevaal.

ØYEBLIKKET:

Alle ventet og det kom helt til slutt. Og Ole Bjørn Sundgots vinnermål var verd ventetida.

<B>LAGET INGEN VIL SE: Lyn leder Tippeligaen, men i kveld var det bare drøyt 3000 som fant veien til Ullevaal.
<B>SCORET TIL SLUTT: Ole Bjørn Sundgot i det 90. minutt.