NEDSLAKTING: LSKs Tarik Elyounoussi og Arild Sundgot var nådeløse mot Hønefoss i går kveld, men Arild mener det ikke var stå stor forskjell på lagene rent spillemessig.'
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
NEDSLAKTING: LSKs Tarik Elyounoussi og Arild Sundgot var nådeløse mot Hønefoss i går kveld, men Arild mener det ikke var stå stor forskjell på lagene rent spillemessig.' Foto: Marius Torgersrud / ScanpixVis mer

Sundgot nølte ikke med å knuse brorens poenghåp

- Men Ole Bjørn er hundre prosent sikker på at de klarer seg, sier Arild.

||| (Dagbladet): Lillestrøm knuste nyopprykkede Hønefoss hjemme på Åråsen i går, og Arild Sundgot hadde ingen kvaler med å sette inn det siste av totalt seks mål på broren Ole Bjørns menn.

HBK har fått en knalltøff start på Tippeliga-livet, og står fortsatt med null poeng etter tre serierunder. Men Arild Sundgot tror Hønefoss vil reise seg.

- Det er litt vanskelig å si hvor gode de egentlig er, for vi drepte kampen da vi scoret flere mål så tidlig. De slet med markering på dødball, og vi var ekstremt effektive, men spillemessig er ikke forskjellen så stor, sier Sundgot til Dagbladet.

- Flere baklengs på dødball, pluss den tidlige scoringen like etter pause, det ødelegger for dem. Men de spiller seg jo til sjanser, sier han.

- Hva sa broren din etter kampen?

- Jeg fikk ikke snakket så lenge med ham. Men han var klar på at de bare måtte glemme dette så fort som mulig. Og han er hundre prosent sikker på at de ikke rykker ned, sier Arild Sundgot.

Følte presset etter AaFK
Lillestrøm fikk også en vond åpning på sesongen med 0-3 for Aalesund, men reiste seg raskt med seier over Tromsø.

Arild Sundgot innrømmer at det snek seg inn en liten uro etter nedturen i første serierunde.

- Alle følte jo tapet for Aalesund var urettferdig. De scoret på absolutt alt, og normalt skulle vi hatt tre-fire mål ut fra alle sjansene vi skapte. Så var vi litt heldige igjen mot TIL, og da kom flyten tilbake, sier han.

- Men vi merket så klart presset før Tromsø-kampen, det er lett å tenke tilbake på forrige sesong der vi plutselig havnet i en rekke på ni kamper uten tap. Sånn sett var det veldig deilig med to tidlige scoringer og å få 2-0, sier Sundgot.

Livsfarlige på dødball
Etter utallige resultatløse cornere på de første to kampene, kom fire av LSKs seks mål i går på dødball.

Arild Sundgot tror det igjen kan bli et av kanarifuglenes aller farligste våpen denne sesongen.

- Vi har alltid fått fryktelig mange dødballer, men har ikke lyktes med å få uttelling før i går. Men vi jobber med dette på hver eneste trening, og det avgjør jo hele kampen vår mot Hønefoss. Vi er vonde å møte på dødball. Bare se på Frode Kippe på 194 centimeter, han kan jo bare stå der og heade inn scoringer, humrer spissen, som selv har to nettkjenninger allerede denne sesongen.

- Ole Bjørn tror dere tar medalje i år?

- Det er vanskelig å si. Vi gjorde en bra prestasjon i går, og var veldig effektive spesielt i første omgang. Andre omgang blir litt som den blir, alle vil score og sånn. Men vi har en målsetning om å bli topp seks, og jeg tror vi vil få en viss test i Stavanger neste runde, sier Sundgot.

- Viking er sterke hjemme, og klarer vi poeng der, skal vi bite godt fra oss. Da kan vi bli farlige, sier han til Dagbladet.