Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundin imponert over norsk nivå

Norge All Stars-NHL World Stars 6-7. Mats Sundin mener gårsdagens showkamp viser at ishockeynasjonen Norge er på vei oppover.

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Sundin og resten av NHL-stjernene klarte så vidt å berge seieren mot det sammensatte eliteserielaget med to seine scoringer i andreomgang. Etterpå skrøt svensken av de norske spillerne.

-  Denne kampen viser at det finnes mange talenter i norsk ishockey, og at nivået ikke er så lavt som mange mener, sier Sundin til Dagbladet.

Svensken er en av de mest meritterte europeerne i NHLs historie, og vet hva han snakker om.

-  Flere av spillerne imponerte meg, og norsk hockey er helt klart på vei opp.

33-åringen vet hvor mye spillere som han og Peter Forsberg har betydd for interessen i Sverige.

Spille med Shampo?

-  Spydspisser som kan være forbilder for de unge, er veldig viktig. Det trenger også Norge for å gjøre ishockeyen her enda bedre.

-  Espen Knutsen er en slik spiller. Jeg håper virkelig han snart blir skadefri, sier Mats Sundin.

 TOK GREP:  Anders Myrvold og det norske laget hang godt med mot NHL-stjernene, men måtte bruke noen knep som her i duellen med Ray Whitney. Whitney har tidligere spilt sammen med både Myrvold og Espen «Shampo» Knutsen i NHL. Foto: Arnt E. Folvik
TOK GREP: Anders Myrvold og det norske laget hang godt med mot NHL-stjernene, men måtte bruke noen knep som her i duellen med Ray Whitney. Whitney har tidligere spilt sammen med både Myrvold og Espen «Shampo» Knutsen i NHL. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Han kan bli lagkamerat med «Shampo» i Djurgården dersom NHL-lockouten ikke blir løst.

-  Jeg har ikke tatt noen avgjørelse på det ennå, sier Sundin.

Mens de norske spillerne imponerte verdensstjernene, var publikumstallet mer skuffende. Bare halvparten av de totalt 6000 setene var fylt opp.

Julepriser

-  Jeg skjønner ikke helt hvorfor det var så få folk. Det er veldig synd, sier keeper Martin Brodeur.

-  På denne turneen har alle kampene vært vidt forskjellige, og det er vanskelig å vite hva som venter oss. Det var synd det ikke kom flere i dag, og det er lettere å spille bra med stor stemning på tribunene, men vi må være profesjonelle og gi alt for dem som har kommet, sier banens beste med fire poeng, Anson Carter.

Norges kaptein, Anders Myrvold, tror kanskje billettprisene på mellom 500 og 600 kroner ble litt for stive.

-  Det er snart jul, og folk har kanskje ikke råd til å bruke så mange penger på en ishockeykamp. Dessuten lagde ikke de som var der så mye lyd. Likevel tror jeg folk fikk se en underholdene kamp, sier Myrvold.

STJERNE: Mats Sundin.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media